Furkan Vakfı yürüyüşüne polisten biber gazlı coplu müdahale

Furkan Vakfı yürüyüşüne polisten biber gazlı coplu müdahale

Adana'da Furkan Vakfı destekçileri 8 tutuklu gönüllüsünün serbest bırakılması için eylem yapmak istedi. Grup, polisin biber gazlı, coplu müdahalesiyle karşılaştı. Olayla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan vakfın lideri Alparslan Kuytul, "Çıldırmış gibiler, canavarlaşmışlar ve vahşileşmişler" ifadelerini kullandı.

Alparslan Kuytul’un başında olduğu Adana’da Furkan Vakfı destekçileri, tutuklu 8 mensubu için yapmak istedikleri eylemde polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Furkan Vakfı'nın paylaştığı görüntülerde eylemcilere biber gazı ve plastik mermilerle müdahale edilirken vakıf sosyal medyadan paylaştığı ifadelerde “Emniyete Hukuksuz Talimat Veren Bakan İstemiyoruz! Soylu’nun talimatıyla gözü dönmüş polisler Furkan Hareketi mensuplarını adeta cop yağmuruna tuttu! Muhalif Sesleri Susturan Bakan İstemiyoruz!” diye belirtti.

Furkan Vakfı'nın resmi Twitter hesabından paylaşılan görüntülerde polisin çok sayıda eylemciyi copladığı anlar kameralara yansırken, #AdanaEmniyeti etiketi trendlere girdi. Emniyet yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı. Basın açıklaması yapmak isteyen Kuytul’un "polis tarafından alıkonduğu" iddia edildi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Alparslan Kuytul, "Çıldırmış gibiler, canavarlaşmışlar ve vahşileşmişler! İnsan bu şekilde ancak bir düşmanına vurabilir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN