Karamollaoğlu: Bir dönem mazlumdunuz, bu dönemin zalimi oldunuz

Karamollaoğlu: Bir dönem mazlumdunuz, bu dönemin zalimi oldunuz

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Adana'da Furkan Vakfı gönüllülerinin polis tarafından uğradığı sert müdahaleye tepki gösterdi. Karamollaoğlu iktidarı eleştirerek, "Bir dönem mazlumdunuz, bu dönemin zalimi oldunuz" ifadelerini kullandı.

Adana'da Furkan Vakfı destekçileri 8 tutuklu gönüllüsünün serbest bırakılması için eylem yapmak istemiş ve polisin sert müdahalesi ile karşılaşmıştı. Sosyal medyada yayınlanan videolarda polisin gruba orantısız güç uygulaması birçok ismin tepkisini çekmiştir. Görüntülere Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan da tepki geldi.

Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan, "Şaşkınlık, daha doğrusu şok içindeyiz Ne oldu size anlamakta zorluk çekiyoruz. Bir dönemin hak arayanlarıydınız, bu dönemin haksızlık edenleri oldunuz. Bir dönemin mazlumlarıydınız, bu dönemin zalimleri oldunuz. Kameralar önünde yapılan bu müdahaleleri gördükten sonra gözaltında yaşananları düşünmek bile istemiyoruz. Furkan Vakfı gönüllülerinin karşılaştığı muamele, iktidarın farklı fikirlere olan hasmane tutumunun bir göstergesi niteliğindedir. Unutulmamalıdır ki "Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir."(Anayasa Madde 34) Gerekçesi ne olursa olsun, şiddet içermeyen eylemlere karşı bu şekilde müdahale etmek kabul edilemez. "Alparslan Kuytul ve arkadaşlarının bir an evvel serbest bırakılması için yetkilileri göreve davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN