Gazetecilerin gözaltına alınmasına ÇGD'den tepki: Bu operasyonlar halkın haber alma hakkına yeni bir saldırıdır

Gazetecilerin gözaltına alınmasına ÇGD'den tepki: Bu operasyonlar halkın haber alma hakkına yeni bir saldırıdır

İBB Başkanı İmamoğlu'nun diplomasının iptaliyle başlayan ve tutuklanmasıyla gelişen sürece tepkiler devam ediyor. Bu sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan protestocular arasında süreci takip eden 7 gazetecinin de olduğu öğrenildi. Basın mensuplarının gözaltına alınmasına tepki Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden (ÇGD) geldi. ÇGD sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamalarında, "Gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır!" ifadelerini kullandı.

İmamoğlunun tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasıyla başlayan protestolar devam ediyor. Polisle yaşanan arbedenin ardından gözaltına alınan göstericilerin içinde bu defa gazetecilerde vardı.

Sabah saatlerinde 7 gazetecinin ev baskınıyla gözaltına alınmasından sonra Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden (ÇGD) konuya ilişkin açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabından gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını ifade eden ÇGD, halkın haber alma hakkına yeni bir saldırı olduğu yorumunu yaptı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden (ÇGD) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yüzbinlerce yurttaşın protesto eylemlerini dünyaya duyuran birçok meslektaşımız sabah gerçekleşen operasyon ile gözaltına alınmıştır. Gazetecilere yönelik bu operasyonlar mesleğimizi hedef almaktadır ve halkın haber alma hakkına yeni bir saldırıdır. Gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN