Gaziantep'in o tatlısı artık Adanalıların oldu! Sabah akşam bunu yiyorlar: Adanalı tatlıcı yaptı herkes lezzetine hayran kaldı

Gaziantep'in o tatlısı artık Adanalıların oldu! Sabah akşam bunu yiyorlar: Adanalı tatlıcı yaptı herkes lezzetine hayran kaldı

Diyet yapanların bile tüketmekten vazgeçmediği Gaziantep’in o meşhur tatlısı artık Adanalıların oldu! Sabah akşam bunu yiyorlar! Adana’da pek bilinmeyen tatlıyı alıp kendi şehrinde yapan tatlıcı her saat satıyor! Herkes lezzetine hayran kaldı...

Gaziantep’in meşhur tatlısı katmer Adana’da şekil değiştirdi. Gaziantep’te kahvaltılarda yenen tatlı lezzet, Adana’da çeşitli şekillerde sunuluyor.

‘10 SENE ÖNCE KATMER ADANA’DA BİLİNMİYORDU’

İncecik açılsın, fıstığı içinden taşsın...

Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik'in elinde çeşitlenen katmer, waffle, çubuk ve simit katmer olarak Adana mutfağında farklı bir tat deneyimi sunuyor.

Katmerin hamur, kaymak, fıstık ve şekerin eşsiz buluşmasıyla hazırlandığı bu özel tat, Gaziantep'in sınırlarını aşarak Adanalıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline geldi. Zeynep Geyik, yaptığı açıklamada, “Adana’da bundan 10 sene öncesine kadar katmer bu kadar bilinir değildi. Artık Adanalılar katmeri sevdi. Katmerin de bilinirliğini gösterdik. İnsanlar bunu tahinli gözleme sanıyordu. Artık katmerin tatlı ve tadının güzel olduğunu öğrendiler” dedi.

Geyik, katmerin hafif bir tatlı olduğunu vurgulayarak, “Katmerin içerisinde ince bir hamur, fıstık, şeker ve kaymak var. Eskiden bu Gaziantep’te kahvaltı olarak tüketilirdi ancak şimdi Adana’da da Gaziantep’te de günün her saati tüketiliyor. Diyet yaparken dahi insanlar bu tatlıyı tüketiyor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN