Gece saatlerinde başlayacak! O illerde yaşayanlar tedbirini alsın: Felaket gibi vuracak

Gece saatlerinde başlayacak! O illerde yaşayanlar tedbirini alsın: Felaket gibi vuracak

Son dakika haberi... Mart ayı ile birlikte etkili olan soğuk hava dalgası etkisi iyice göstermeye başladı. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Gece saatlerine dikkat! O illerde kıyamet kopacak. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, kar yağışı için tarih verdi. Büyük fırtına geliyor. Sakın gece saatlerinde dışarı çıkmayın.

Şubat ayının son haftalarında etkili olan sıcak hava dalgası Mart ayı ile birlikte yerini soğuk havalara bırakıyor. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar tekrardan yağacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Gece saatlerinde etkisi göstermeye başlayacak. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, beklenen kar yağışları için tarih verdi. O illerde yaşayanlar dikkat! Felaket gibi vuracak. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu ile İstanbul, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Sinop, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

jhhjjhhj-1.jpg

Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Hava durumu tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? sorusuna yanıt veren Kerem Ökten, yaptığı paylaşımda, "Salı sabahına İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimleri ince bir kar örtüsü ile uyanacak." uyarısında bulundu.

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

14 MART 2023 SALI GÜNÜ

h1.png

15 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.png

16 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.png

17 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h4.png

18 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN