Gelecek Partili Ün'den çarpıcı uyarı: İsrail ordusunda görev yapan Türk vatandaşları Türkiye'yi taraf haline getirebilir

Gelecek Partili Ün'den çarpıcı uyarı: İsrail ordusunda görev yapan Türk vatandaşları Türkiye'yi taraf haline getirebilir

Gelecek Partili Sema Silkin Ün, Meclis'te yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını ve işgal girişimlerini sert bir dille eleştirdi. Ün, açıklamasında İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmünü kınadı. Ün, çifte vatandaşlık sahibi Türk vatandaşlarının İsrail ordusunda görev yaptığını ve bu durumun Türkiye'yi çatışma ortamında taraf haline getirebileceği uyarısında bulundu.

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, bugün Meclis'te yaptığı basın açıklamasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırı ve işgal girişimlerine dair tepkisini dile getirdi. Milletvekili Ün, İsrail'in son dönemde Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif saldırıları ve Filistin halkının direnişini desteklediği açıklamasında, ayrıca çifte vatandaşlık sahibi Türk vatandaşlarının İsrail'de askerlik yapma durumuna da dikkat çekti. Ün açıklamasında, "Vatandaşlarımızın İsrail Ordusu çatısı altında çatışmalara katılması ülkemizi dolaylı yönden de olsa bu çatışma ortamına taraf haline getirme riskini barındırmaktadır." uyarısında bulundu

'İSRAİL MANİPÜLATİF GÖRÜNTÜLER KULLANIYOR'

Gelecek Partili Ün, aynı zamanda İsrail'in son dönemde Filistin topraklarına yönelik saldırılarını ve insan hakları ihlallerini kınadı. İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Birleşmiş Milletler kararlarını uygulamadığını ifade ederek, İsrail'in manipülatif görüntülere sığınarak savunma hakkı iddiasına çanak tutanları eleştirdi.

Ayrıca, Milletvekili Ün, İsrail'in son dönemdeki provokatif saldırıları sonucunda bölgede yaşanan çatışmaların uzun sürecek ve çoklu aktörlerin katılım sağlayacağı bir sürecin fitilini ateşleyebileceği uyarısında bulundu. Bu nedenle, temennilerinin çatışma ortamının yerini sükunete bırakması ve kalıcı barışın sağlanması olduğunu dile getirdi.

'TÜRKİYE ÇATIŞMA ORTAMINA SOKULMAK İSTENİYOR'

Milletvekili Sema Silkin Ün ayrıca, İsrail'de askerlik yapmış olan çifte vatandaşlarla ilgili önemli sorular sordu. İsrail'de askerlik yapmış olan Türk vatandaşlarının sayısını sorgulayan Ün, bu kişilerin İsrail tarafından silah altına çağrılıp çağrılmadığını ve bu süreçte Türkiye'ye yönelik suçlara karışıp karışmadıklarını araştırılması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Milletvekili Ün, İsrail-Filistin krizinin Türkiye'yi de etkileyebileceğine dikkat çekti ve tüm vatandaşların esenlik ve güvenliğinin korunması gerektiğini vurguladı.

Basın açıklamasının ardından, Sema Silkin Ün, basın mensuplarına soruları yanıtladı ve bu hassas konunun kamuoyunda tartışılmasının önemine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN