Gelecek Partisi'nden Bakan Yanık tepkisi

Gelecek Partisi'nden Bakan Yanık tepkisi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'ın bir çocuğun statüsünü ifşa etmesine tepki gösteren Gelecek Partisi açıklamasında, "Milletimizin artık bu denli liyakatsiz atamalara tahammülü kalmadı" denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın 23 Nisan'da koruma altındaki bir çocuğun statüsünü ifşa etmesine bir tepki de Gelecek Partisi'nden geldi. Gelecek Partisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politika İzleme Kurulu tarafından yapılan yazılama açıklamada, Bakan Yanık'ın çocuğun statüsünü ifşa etmesinin açıkça özel yaşamın ihlali olduğu belirtildi.

"ÜLKEMİZİN GELDİĞİ DURUM İTİBARİYLE HAZİNDİR"

Tepkiler sonrası bakanlıktan yapılan açıklamada yapılan davranışın savunulduğunun yer verildiği açıklamada, "Bunca yıllık birikime sahip bir Bakanlığın bu denli fahiş bir hatayı, tarafı olduğumuz Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’deki ilkeleri de görmezden gelerek bu ifadelerle savunması ya da savunmak zorunda bırakılması; ülkemizin geldiği durum itibariyle hazindir" denildi.

"ÇOCUK HAKLARI BUNUN İÇİN VARDIR"

Açıklamada, kurum bakımında olmanın utanılacak bir durum olmadığının altı çizilerek, şu ifadelere yer verildi: "Ancak yetişkinler için geçerli olan bu düşünce, çocukların dünyasında farklı duygu durumuna yol açabilmektedir. Örneğin, boşanmış anne babanın çocuğu olmak da utanılacak bir durum değildir. Ancak pek çok çocuk bu özel bilgiyi paylaşmaktan imtina eder. Bir başka deyişle, yetişkinlere ilişkin kriterlerle çocuklar değerlendirilemez! Yetişkinlere düşen görev, çocukların bu duygu durumuna saygılı olmaktır!  Çocuk hakları bunun için vardır!" 

"LİYAKATSİZ ATAMALARA TAHAMMÜL KALMADI"

Bakan Yanık'ın kendisine çocuk hakları perspektifi kazandıracak bir eğitim almak zorunda olduğunun altının çizildiği açıklama şöyle sonlandırıldı: "Ayrıca Ramazan ayı münasebetiyle küçücük çocuğa bir ikramda bulunulmaması ve bunu açıklama ihtiyacının hissedilmesi, o makama yakışmamaktadır. Bu vesileyle Gelecek Partisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumlarında milletimizin artık bu denli liyakatsiz atamalara tahammülü kalmadığını tekrar belirtiriz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN