Sümeyye Erdoğan'dan Bakan Yanık açıklaması: Donanımları nedeniyle bakan oldu

Sümeyye Erdoğan'dan Bakan Yanık açıklaması: Donanımları nedeniyle bakan oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'ın 23 Nisan'da koruma altındaki çocuğun statüsünü açık etmesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, "Bakanımızın da tercih edilme nedeni kişisel yetkinlik ve donanımlarıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararname ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu devrettiği ilkokul çocuğunun koruma altında olduğunu ve Ramazan olduğu için çocuğa çikolata ve çay ikram etmediğini söylemesi tepkilere neden olmuştu.

"TERCİH EDİLME NEDENİ KİŞİSEL YETKİNLİK VE DONANIMI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Yeni Şafak'a verdiği röportajda kendisine Bakan Yanık'ın sorulması üzerine şunları söyledi: 

"Son iki dönemin üst üste gelmesi tabii ki bir tevafuktan ibaret. Şunun altını çizmek isterim, her iki bakanımızın da tercih edilme nedeni, onların KADEM’le ilişkileri değil, kişisel yetkinlik ve donanımlarıdır. Zaten yetkinlikleri dolayısıyla KADEM’de bulundular. Bu da KADEM’in potansiyelini ve liyakatini gösteren bir durum. Çok açık konuşacağım, bana sorarsanız, ben KADEM’in hiçbir siyasi tartışma içine girmesini istemem. Ama nihayetinde alanımız kadın hakları, siyasetin bir konusu. Beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın pek çoğu da siyaseten duyarlı ve aktif insanlar. Dolayısıyla nasıl ki akademide, özel sektörde, sendikalarda yer edinmiş kişilerin sıklıkla siyasette görev aldığını görüyorsak, sivil toplum kuruluşları ile siyaset arasında da insan kaynağı ve tecrübesi anlamında bir geçişkenlik olması çok doğal."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN