Gelecek Partisi paylaştı: Soylu’yu anlama kılavuzu

Gelecek Partisi’nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan videoda Davutoğlu, kendisine yönelik suçlamalar için “Soylu mesajlarını doğrudan AK Parti'ye ve sayın Cumhurbaşkanına vermiştir” dedi.

Gelecek Partisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Davutoğlu’na yönelik ithamlarına cevap niteliğinde bir video yayınladı.

Soylu’nun iddialarını tek tek çürüten videoda, Davutoğlu’na yönelik darbeden, HDP ile ortak Anayasa iddialarına kadar birçok konu yer aldı.

Videoda Soylu’nun “Ahmet Davutoğlu'nun parti içinde, partinin genel kodlarına, yürüyüşüne, vizyonuna uygun hareket etmediği kanaatini bir vesileyle gördük. Bir MKYK öncesi imzalar toplandı, benim de dahlim var. Arkadaşlarımızın da dahli var” sözlerine cevap veren Davutoğlu, “Soylu mesajlarını doğrudan AK Parti'ye ve sayın Cumhurbaşkanına vermiştir. 'Bana sahip çıkmazsanız AK Parti'yi yakarım' dedi” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun “Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında 'Biz HDP ile anayasa yapabiliriz' diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz baktık” şeklindeki iddialarına ise Davutoğlu, “Aslında burada suçlama sayın Cumhurbaşkanına. HDP ile komisyon kuran sayın Cumhurbaşkanının kendisi ben değilim” diyerek cevap verdi.

Davutoğlu, Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar iddiasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

Sancar bu konuşmayı yaptığında benim SETA'yla ilişkim yok. Ha suç mu bu konuşmayı yapması? Sancar kim peki? Cumhurbaşkanının akil adamlar heyetine aldığı bir profesör. Sen yine Cumhurbaşkanını suçluyorsun. Ben o sırada Dışişleri Bakanı'yım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN