Soylu ile ilgili yeni iddia: Oğlu ile yeni sigorta şirketi kurdu

Soylu ile ilgili yeni iddia: Oğlu ile yeni sigorta şirketi kurdu

Sedat Peker'in hedef aldığı İçişleri Bakanı Soylu ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Soylu'nun, 18 Ocak'ta oğlu Engin Levent Soylu ile yeni bir sigorta şirketi kurduğu ortaya çıktı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in hedef aldığı İçişleri Bakan Süleyman Soylu'nun, oğlu Engin Levent Soylu ile yeni bir sigorta şirketi kurduğu iddia edildi.

ANKA'nın haberine göre, 'Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi' ismiyle kurulan yeni şirketin, internet üzerinden sigorta satışı yaptığı belirtildi.

Şirketin kuruluş sermayesi ise 100 bin TL olarak belirlendiği ortaya çıktı. Şirket hisseleri, Soylu ve oğlu arasında eşit olarak bölündü.

PARANIN YARISI BAKAN SOYLU'DAN

Şirketin yüzde 50 ortağı Engin Levent Soylu bir yıllığına şirket yönetim kurulu başkanı seçildi. Resmi kayıtlarda şirket ile ilgili şu ifadeler yer aldı: "Beheri 100,00 Türk lirası değerinde 500 adet paya karşılık gelen 50 bin Türk lirası Süleyman Soylu tarafından nakdi olarak taahhüt edilmiştir."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in gündeme getirdiği sigorta şirketi ile ilgili "Benim bir sigorta şirketim var. Hayatta sevdiğim işlerden bir tanesi. Küçük bir odam var. O yazıcının sigorta poliçesini kesmesi hoşuma gider. Çoluk çocuğumla namusumla para kazanıyorum" açıklaması yapmıştı.

Peker, ayrıca THY'nin sigorta işlerini Süleyman Soylu, Engin Levent Soylu ve Hamdiye Soylu'ya ait Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri şirketinin yaptığını iddia etmişti.

Bunun üzerine Engin Sigorta'dan yapılan yazılı açıklamada "Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri'nin ne THY ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir" ifadeleri kullanılmıştı.

Peker, yayınladığı son videoda bir kez daha Soylu hedef alarak şunları kaydetmişti: "Engin Sigorta. Süleyman diyordu, 'Ben o poliçe sesini çok seviyorum.' Şirketin yüzde 57 kat büyümüş. Dünyanın neresinde böyle bir şey var? O poliçenin sesinde ben de uyurum, herkes uyur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN