Gelecek ve Saadet Partisi'nden ortak grup toplantısı: İki liderden 'ekonomi' mesajı

Gelecek ve Saadet Partisi'nden ortak grup toplantısı: İki liderden 'ekonomi' mesajı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ortak gerçekleştirdikleri grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, gelir adaletinde Türkiye'nin dünyanın en kötü ülkelerinden biri olduğunu vurgularken Karamollaoğlu ise "Yalan ve iftira ile seçim kazanıyorlar, talan ile ekonomi yönetiyorlar demekten kendimizi alamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Meclis’in 6. grubu olan Saadet ve Gelecek Partilerinin, Saadet Partisi adı altında ortaklaşa kurdukları Meclis grubu bugün ilk kez toplantılarını gerçekleştirdi. Kürsüye ilk olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu çıktı.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Neden çekiniyorlar? Biliyorlar ki bizim muhalefetimiz onların ki gibi olmayacak. Çünkü biliyorlar ki onların şu ana kadar hamasetle aldattığı kitlelere dönük olarak bizim arkadaşlarımız bizim kardeşlerimiz konuştuklarında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Millet adına konuşacağız, ezilenler adına konuşacağız, evine ekmek götüremeyen anneler babalar adına konuşacağız, ayın sonunu değil haftanın sonunu getiremeyen emekliler adına konuşacağız, Türkiye'nin dışına bi an önce gitmek isteyen gençlerimiz adına konuşacağız, ecdad adına konuşacağız, gelecek nesiller adına konuşacağız. Bunu engelleyemeyeceksiniz.

1 Ekim günü Meclis salonuna girdiğimde salonu bütünüyle gözden geçirdiğimde bir neslin sınavını derinden yaşadım. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yaşıyor olmak üzerimize ağır bir sorumluluk getiriyor. Bana ayrılan yere oturduğumda Meclis kürsüsünde lise yıllarından beri tanıdığım ve hayatın her aşamasında birlikte olduğum bir kardeşim vardı. TBMM Başkanı olarak, sağımda ve solumda 6 eski Meclis Başkanı vardı. Son dönemlerde 20 yıl içinde değişik vesilelerle birlikte siyaset yaptığımız, hepsiyle hayat serüvenimizin kesiştiği, karşıma baktığımda bakanlar ve milletvekilleri vardı. Kimisi öğrencim olmuş, kimisi mesai harcadığımız, kimisi bize karşı komplo kurmakla televizyonlarda övünmüş ama çoğu hala eminim vicdanlarında bizim davamıza hak veren arkadaşlarımız.

'CUMHURBAŞKANININ KONUŞMASI ÇELİŞKİLERLE DOLUYDU'

Ve kürsüde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı vardı. Yıllarca omuz omuza verdiğimiz nice ateş çemberinden birlikte geçtiğimiz Somali'den tsunami dolayısıyla Endonezya, Doğu Asya, Afrika işlerinden Orta Asya, Brüksel'in NATO koridorlarından New York'taki BM koridorlarına Irak Savaşı'ndan Lübnan Savaşı'na Gazze direnişinden Gürcistan savaşına one minute gecesinden 27 Nisan e muhtırası ilan edilen geceye kadar nice ateş çemberinde birlikte olduğumuz.

Üzüldüm, yorgun olduğu anlaşılıyordu. Omuzlarında ağır bir yük var ama geçmişte bu yükü kendisiyle paylaşmak için her türlü fedakarlığı yapmış nitelikli ve ahlaklı kadroları kendisi dışlamıştır. Konuşması çelişkilerle doluydu.

'ACABA YASTIĞA BAŞLARINI KOYDUKLARINDA UYUYABİLİYORLAR MI?'

Yüreğimde derin bir sızı hissettim. Salondaki AK Parti kitlesi benim hayat boyu birlikte bir çok vehcede beraber olduğumuz arkadaşlarımız 'bugünkü toplum tablosundan acaba memnunlar mı?' diye düşündüm. Ben bu sorumluluğu üzerimde taşımamakla birlikte gece uykularım kaçarken 'acaba onlar yastığa başlarını koyduklarında uyuyabiliyorlar mı?' diye düşündüm.

Türkiye'deki kutuplaşmanın yegane ilacı yegane engelleme yolu farklı mahallelerde olan ve birbirine kutuplaşma sebebiyle soğuk bakan kitlelerin yakınlaşmasıdır. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun TC. vatandaşı unvanı taşıyan herkes azizdir, herkes onurludur, herkes saygıya layıktır.

'ENFLASYONDA DÜNYADA SUDAN'DAN SONRA ALTINCIYIZ'

Türkiye şu anda dünyada faiz uygulamasında dördüncü. Hani Nas'a dayalı olarak faizle mücadele ettiğini söyleyen bir iktidar döneminde dünyada en yüksek faiz ödenen dördüncü ülke biziz. Enflasyonda dünyada Sudan'dan sonra altıncıyız.

Bugün alnı secdeye değen insanların yönettiğini iddia ettikleri ülkenin dünya suç istatistiğindeki yeri nedir biliyor musunuz? Dünyada en fazla suç örgütü barındıran 14'üncü ülkeyiz ve Avrupa'da birinci ülkeyiz.

Bize sadece alnı secdeye değenler değil, vicdanı, yüreği secdeye değen nesiller lazım.

'AKILCI POLİTİKALAR DEDİKLERİ BİR KAYYIM YÖNETİMİDİR'

Ekonomide akılcı politikalar dedikleri bir kayyım yönetimidir. Kaynaklarını damat bakan ve eski ekibin tükettiği kamu kaynaklarını, artık geri ödenemeyen borçların geri ödemesini sağlamak üzere halkın tepesine binmek, cüzdanına ortak olmak, rızkını aşını çalmak üzere kurulan bir düzendir.

Türkiye gelir adaleti dağılımında dünyanın en kötü ülkelerinden biridir. 850 bin kişi milli gelirin yüzde 41'ini alıyor. Geri kalan 84 milyon 150 bin kişi kalan yüzde 60'ı paylaşıyor. İşçinin emekçinin çiftçinin cebinden Kur Korumalı Mevduat adı altında faizcilere kaynak aktarılıyor.

Bu eşitsizlikler hem faiz hem de yolsuzluklar üzerinden sağlanıyor. Bunlar toplumun tüm servetini yüzde 1'lik kesime aktardılar. O kesim AB standartlarında yaşıyor. Geri kalan ise Afrika'daki çat standardında yaşıyor. Getirdikleri tablo bu.

New York'taki o resim sayım cumhurbaşkanı için bir zillet resmidir. Mavi Marmara şehitlerinin kanını elinde tutanların elini sıkanlara söylüyorum.

'DIŞ MİHRAK YOK, BİR TEK İÇ MİHRAK VAR'

Dış mihrak yok, bir tek iç mihrak var. O da cehalet, ahlaksızlık, yolsuzluk, israf, kul hakkını unutmak.

Bir İçişleri Bakanı gitti diğeri geldi. Sanki ülkede devrim oldu. Sanki büyük bir iktidar değişikliği oldu da her şey değişmiş gibi bir tablo. Yeni İçişleri Bakanı organize suç örgütlerine karşı harekete geçti. Genel başkan olarak ilk günden söyledim; devletimizi ahtapot gibi sarmış olan çetelere karşı kim mücadele verirse onun yanındayız. Kim o çetelerle resim çektirmişse onun da karşısındayız.

'SİNAN ATEŞ CİNAYETİNE DE GELECEĞİZ MERAK ETMEYİN'

Bahçeli "Kimse bakanlar arasına fitne sokmaya kalkışmasın" diyor. Soylu'nun büyüttüğü beslediği ebabil gibi kutsal bir kavramı da kullanan Pelikan Çetesi'ne sorsun. Sayın Bahçeli, eğer korkunuz iş Sinan Ateş cinayetine gelecek olması ise oraya da gelecek hiç merak etmeyin.

Milli Eğitim Bakanı'nın yerine gelen çok çarpıcı bir ifade kullandı "Mülakatlar mülakat gibi olacak". Yani demek istedi ki bundan önceki bakan mülakatları tiyatro gibi yapıyordu.

'BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ DAVASINDA AİHM'YE GİTMİŞTİK'

Cumhurbaşkanı AİHM ile ilgili ağır ithamlarda bulundu. Başörtüsü davası olduğunda biz o mahkemeye gitmiştik. Anayasanın 90'ıncı açık hükmüne rağmen o hükmü çiğneyecek yorumlarda bulundu. Sonrada anayasa yapalım dedi. Biz size nasıl güveneceğiz sayın cumhurbaşkanı? Niyetiniz yerel seçimlere kadar anayasa görüntüsü altında milletin açlığını susuzluğunu cefasını eziyetini hissettirmeden sabah-akşam televizyonu açacaksınız 'anayasa komisyonu toplandı' gece paralı yorumcularınız 'anayasanın bilmem neresinde ne oldu?' diyecek. Bu arada artan zamlar, açlık gündeme gelmeyecek.

Davutoğlu'nun ardından Saadet Partisi Genel Başkanı kürsüye çıktı.

'İSRAFTAN KAÇINMAYAN İKTİDAR, SIKINTI ÇEKENLERİN DERDİNİ NASIL ANLAYABİLİR?'

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Bugünkü iktidar, ülkenin problemlerini çözmekten çok "ben bu dönemi nasıl geçiririm", "mahalli seçimlere kadar milleti başka konularla nasıl meşgul ederim" derdinin içinde.

Sıkıntı çeken kardeşlerimizin sıkıntılarını sadece lafla ortadan kaldırmak mümkün değil. Sıkıntı çok yakından candan hissediliyor. Aç olan insanın karnını lafla doyuramazsınız. Saraylarından çıkıp aç olan bir insanın halini anlamaya çalışmıyorlar. Açlık nedir bilmiyorlar ki.

İsraftan bile bugüne kadar kaçınmayan iktidar, bu ülkenin sıkıntı çeken insanlarının yanında nasıl durabilir, derdini nasıl anlayabilir?

'SADECE LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ'

Yeni görev alan her bakan, kendisinden önce görev yapan bakanın tam zıttı bir takım adımlar atıyor. Yanlışı böyle telafi ederim zannediyor. Yanlış yanlışla düzelmez. Sadece lafla peynir gemisi yürümez.

Adalet olmadan bir ülkede o ülkenin problemlerini çözmek mümkün değildir. Adalet mülkün temelidir. Adalet sadece mahkemelerde tesis edilmez. Gelir dağılımında adaletin sağlanması en önemli adımlardan bir tanesidir. Bir ülkenin bütün kaynaklarını sadece bir avuç insan paylaşıyorsa geriye kalana da sadece 1 lokma ekmek düşüyorsa siz orda adalet vardır diyemezsiniz.

'VATANDAŞ ALDIĞI YARDIMLA KARNINI DOYURAMIYOR'

Rakamlara bakıyorsunuz; işsizlik azalıyormuş gibi bir intiba var ama sosyal yardım alanlara baktığınız zaman bu rakamın hızla yükseldiğini görüyorsunuz. Nedir bu sosyal yardım alanlar; aç kalanların bir bölümü. Aldığı yardımla da karnını doyuramıyor.

'YALANLA SEÇİM KAZANIYORLAR'

Seçimden bu güne kadar yapılmayanlara baktığımız, yalanla seçim kazanıyorlar demekten kendimiz alamıyoruz. Seçimlerin üzerinden iki ay geçti. İktidar tarafından bu süreçte ortaya konan icraatlar var. Şunu görmek gerekir ki; Sayın Erdoğan, dile getirmediği birçok icraata da girişmiş bulunuyor. Seçim beyannamelerinde yer almayan birçok husus kısa sürede icraata koyuldu. Seçimden sonra iktidar, milletin kesesine el atmaktan çekinmedi. 2023 yılında ödenecek MTV'nin iki kata çıkarılması vaatlerde yoktu. Ama hemen hayata geçirildi. KDV'nin artması da yoktu. Ama hemen artış yapıldı.

'İHTİLAL ANAYASASI YAMALI BOHÇAYA DÖNDÜ ZATEN'

21 yıldır ihtilal anayasasını değiştireceklermiş. İhtilal anayasası kalmadı ortada. Sizin getirdiğiniz birçok değişiklikle yamalı bohçaya döndü zaten. Şimdi bunu düzeltmek için "hadi bakalım; gerçekleri örtelim, sadece anayasa maddelerini konuşalım ama milletin derdini dert edinmeden meseleleri gündeme getirelim" diyorlar.

Bu grup, bu parlamentoda dört-beş yerden maaş alan torpillilerin değil, atanamayan öğretmenlerin, öğrencilerin mücadelesini verecek. Beşli Çete'nin değil, işçinin mücadelesini verecekler. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN