Genç kadının sosyal medyadaki çığlığı: Evde durup ölmeyi mi bekleyeceğim?

Genç kadının sosyal medyadaki çığlığı: Evde durup ölmeyi mi bekleyeceğim?

Fatma Yasak isimli genç kadın, eşi Alper Tasalı tarafından ölümle tehdit edildiğini, şikayeti üzerine gözaltına alınan Tasalı'nın serbest bırakıldığını belirterek isyan etti. Twitter üzerinden "Ben Özgecan gibi Aleyna gibi olmak istemiyorum. Lütfen sesimi duyun" diyerek yardım istedi.

Fatma Yasak isimli genç kadın Twitter'dan eski eşi tarafından ölüm tehditleri aldığını ve can güvenliğinin olmadığını söyleyerek yardım istedi. Twitter'da açılan #AlperTasalıTutuklansın tag'ına binlerce yorum ve paylaşım geldi. Paylaşım yapanlar arasında Armağan Çağlayan gibi ünlü isimler de bulunuyor.

"EVLİLİĞİMİN İLK YILINDAN BERİ ŞİDDETE MARUZ KALDIM"

Yasak, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda; 2019 yılında Alper Tasalı isimli şahısla evlendiğini, evliliğinin ilk yıllarında şiddet ve hakaretin başladığını ve 4 ay boyunca sürekli bunları yaşadığını iddia etti. Eşi Tasalı'nın ailesinin de bu şiddete şahit olduğunu belirten genç kadın, can güvenliğinin olmadığını söyledi.

Yaşadığı şiddetten dolayı 28 Ağustos 2019 tarihinde ailesinin yanına döndüğünü beliren Yasak, orada da tehdit ve şantajların devam ettiğini söyledi. Eşinin barışma çabalarını kabul etmediğini vurgulayan Yasak, eşinin bir gün elinde bıçakla evine geldiğini ve saldırmaya başladığını söyledi. Defalarca barışıp, tekrar ailesinin yanına dönen Yavaş, eşinin 40 bin tl karşılığında boşanmak istediğini belirtti.

EVDE DURUP ÖLMEYİ Mİ BEKLEYECEĞİM?

Boşanma davasını açtıktan sonra, eşinin arabayla yolunu kestiğini ve silah zoruyla araca bindirip 'seni öldüreceğim' diyerek Silivri'de bulunan boş bir araziye götürdüğünü belirten Fatma Yasak, KAFES uygulaması üzerinden 3 defa çağrı yaptığını söyledi. Eşi hakkında suç duyurusuna bulunan Yasak, Tasalı'nın nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılmasına isyan etti. Fatma Yasak, Twitter üzerinden yardım istedi. Paylaşımları kısa bir sürede Twitter'da gündem olan Fatma Yasak, kadın cinayetine kurban gitmek istemediğini ve eşinin bir an önce yakalanmasını istediğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN