Gençler topladı, hasadı tamamlandı! Salihli’de çilekler sofralara ulaştırılacak

Gençler topladı, hasadı tamamlandı! Salihli’de çilekler sofralara ulaştırılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Bizimle Üretime Katıl, Geleceğe İz Bırak" projesi kapsamında Manisa’nın Salihli ilçesinde renkli bir etkinlik düzenlendi. Salihli Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler, Gökeyüp Mahallesi’ndeki çilek tarlalarında hasada katılarak üreticinin yükünü hafifletti.

Toprakla üretimi, gençlerle emeği bir araya getiren anlamlı bir iş birliğine imza atıldı. Salihli Gençlik Merkezi Müdürlüğü koordinesinde bir araya gelen gönüllü gençler, Gökeyüp Mahallesi’nin meşhur çilek bahçelerinde hasat mesaisi yaptı. "Bizimle Üretime Katıl, Geleceğe İz Bırak" mottosuyla gerçekleştirilen Gönüllü Hasat Etkinliği'nde gençler, tarımsal üretimin her aşamasını yerinde görme ve deneyimleme fırsatı buldu.

GENÇ ELLER TOPRAKLA BULUŞTU

Salihli Gençlik Merkezi personeli ve çok sayıda gönüllü gencin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, tarlalar gençlerin enerjisiyle doldu. Çilek toplama sürecine bizzat dahil olan gençler, bir yandan çiftçilere destek olurken diğer yandan doğayla iç içe vakit geçirerek üretimin zorluğunu ve keyfini bir arada yaşadı. Bu faaliyet sayesinde gençler, sofralarına gelen ürünlerin hangi aşamalardan geçtiğini bizzat müşahede etti.

cilek-toplamak-2.jpg

TARIMSAL ÜRETİME GENÇLİK DESTEĞİ

Etkinliğin temel amacı, yeni nesil arasında tarıma ve yerel üretime dair bir bilinç oluşturmak olarak belirlendi. Gönüllü gençler, tarlada geçirdikleri süre boyunca sadece ürün toplamakla kalmadı; aynı zamanda kırsal kalkınmanın ve yerli üretimin sürdürülebilirliği için farkındalık kazandı. Üreticiler ise gençlerin bu anlamlı desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"AMACIMIZ ÜRETİMİN KIYMETİNİ ÖĞRETMEK"

Yapılan çalışmanın önemine değinen Gençlik Merkezi Müdürü Tümen Ulu, gençleri toprak ve çiftçinin alın teriyle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Ulu, "Bu etkinlikle gençlerimizin üretim süreçlerine dair farkındalıklarını artırmayı ve emeğin değerini yaşayarak öğrenmelerini hedefledik" şeklinde konuştu. Gönüllülük bilincinin toplumun tüm kesimlerine yayılmasını temenni eden Ulu, emek veren tüm gençlere teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN