Göktürk uyduları Manavgat ve Marmaris'teki orman yangınlarını uzaydan görüntüledi

Göktürk uyduları Manavgat ve Marmaris'teki orman yangınlarını uzaydan görüntüledi

Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Göktürk-1 ve Göktürk-2, Manavgat ve Marmaris'teki orman yangınlarını görüntüledi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından paylaşılan uydu fotoğrafları, yangının yarattığı tahribatı gözler önüne serdi.

Türkiye'nin güneyindeki birçok bölgede çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları beşinci günde de sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin paylaştığı verilere göre, 28 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde 30'u aşkın ilde çıkan 112 orman yangınının, 107'si kontrol altına alındı. Manavgat, Marmaris ve Antalya dahil toplam 5 bölgede yangın söndürme çalışmaları ise sürüyor.

45-001.jpg

Muğla'nın Marmaris ve Antalya'nın Manavgat ilçelerindeki orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

46.jpg

Söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Göktürk-1 ve Göktürk-2 Manavgat ve Marmaris'teki orman yangınlarını görüntüledi.

47.jpg

Milli Savunma Bakanlığının paylaştığı uydu fotoğraflarında yangının boyutu da gözler önüne serildi.

48.jpg

Söz konusu uydu görüntülerinin yangınla mücadele eden bakanlıklar ile ilgili kurumlara da gönderildiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN