Google’da ikinci işten çıkarma dalgası

Google’da ikinci işten çıkarma dalgası

Teknoloji devi Google reklam satış ekibinden yüzlerce çalışanının işine son vereceğini açıkladı. Google, 2024'ün ilk ayında gerçekleştirdiği ikinci işten çıkarma dalgası olacak.

Teknolojik gelişmeler günlük yaşamı her ne kadar kolaylaştırsa da kimi zaman olumsuz sonuçlar da doğurabiliyor. Yapay zekanın her geçen gün daha fazla işlevinin ortaya çıkmasıyla kimi mesleklerde iş gücünün yerini almaya başladı.

GOOGLE'DA İKİNCİ İŞTEN ÇIKARMA DALGASI

Geçtiğimiz hafta Google Asistan ve AR mühendislik ekibinden binden fazla çalışanını işten çıkardığını duyuran şirket bu hafta da reklam departmanından yüzlerce çalışanı ile yollarını ayırıyor. İşten çıkarımın ana nedeni olarak yapay zeka iddia ediliyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Google'ın 30 binden fazla kişiden oluşan reklam satış birimini, müşterilerin Google Arama ve YouTube gibi amiral gemisi ürünlerde daha fazla reklam satın almasına yardımcı olmak için makine öğrenimini kullanmak amacıyla yeniden düzenlemeyi planladığını bildirdi.

Kesintiler, şirketin donanım ve mühendislik bölümlerinde binden fazla çalışanın işten çıkarılmasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

BİRKAÇ YÜZ ROL ORTADAN KALDIRILIYOR

Şirket tarafından yapılan açıklamada "Her yıl, reklam müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak üzere ekibimizi yapılandırmak için sıkı bir süreçten geçiyoruz. Müşterilerimizi hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için doğru uzman ekiplerle ve satış kanallarıyla eşleştiriyoruz. Bunun bir parçası olarak, dünya çapında birkaç yüz rol ortadan kaldırılıyor ve etkilenen çalışanlar, ekipteki veya Google'ın başka yerlerindeki açık rollere başvurabilecek" dendi.

BİRÇOK ŞİRKET ÇALIŞANLARINI İŞTEN ÇIKARDI

Teknoloji şirketlerindeki işten çıkarma eğilimini sürüyor. Örneğin Amazon, video oyunu yayın hizmeti Twitch, Prime Video, MGM Studios, bu yılın ilk iki haftasında yüzlerce işçiyi işten çıkardı. Meta, Unity ve Duolingo da 2024'te çalışanlarını işten çıkaranlar kervanına katıldı.

Bu arada şirketin, OpenAI gibi rakiplere kapılmalarını önlemek için yapay zeka birimi DeepMind'deki seçkin araştırmacılara milyonlarca dolarlık hisse senedi akıttığı bildiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN