Gören şaştı kaldı! Bu ağacın meyveleri dalından değil gövdesinden toplanıyor! İshal ve astımın tek ilacı

Gören şaştı kaldı! Bu ağacın meyveleri dalından değil gövdesinden toplanıyor! İshal ve astımın tek ilacı

Öyle bir ağaç düşünün ki hem çiçeği gövdesinde hem de meyvesi. Mor rengi aldığında olgunlaştığını anlayacağınız bu meyveleri daldan değil gövdeden tek tek toplayacaksınız. Astımdan ishale kadar birçok faydası bulunan meyveyi görenler şaşkına dönüyor.

Brezilya'nın üzüm ağacı olarak bilinen Jabuticaba meyvesi ağacın dallarında değil gövdesinde yetişiyor. İlk gördüğünüzde şaşkına döneceğiniz bu meyvenin mor renge dönüşmesi ile de olgunlaştığını anlayabilirsiniz. Anavatanı Paraguay, Arjantin ve Brezilya olan bu meyvenin şifası da saymakla bitmiyor.

JABUTİCABA MEYVESİ NEDİR?

Brezilya'nın üzüm ağacı olarak tanımlanan ve Jabuticaba adıyla bilinen bu meyve tamamen ağacın gövdesinde yetişiyor. Ağacın hem çiçeği hem de meyvesi gövdeden çıkarken görenler de gözlerine inanamıyor. Yalnızca Güney Amerika bölgesinde yetişen ve anavatanı Brezilya, Paraguay ve Arjantin olan ağacın meyvesi de olgunlaştıkça mor rengini alıyor.

jabuticaba-cicegi.jpg

Serinletici bir özelliği bulunan meyve yaz aylarında yetişirken özellikle reçel, marmelat ve meyve suyu olarak tüketiliyor. Bunun yanı sıra bademcik, astım ve ishal gibi birçok tedavide kullanılan bu meyve çilekten biraz daha büyük olmakla birlikte daha uzun saklama süresine sahiptir.

jabuticaba-meyvesi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN