Görevden alınan emniyet müdürü hakkında şoke eden bir iddia daha: Tutanağı değiştirtti

Görevden alınan emniyet müdürü hakkında şoke eden bir iddia daha: Tutanağı değiştirtti

Dolandırıcılıktan kardeşi tutuklanan ve görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’la ilgili dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan'ın isminin silahlı saldırıda geçtiği, Mehmet Aslan'ın ise ifadeyi alan komiseri çağırarak tutanağı değiştirdiği belirtildi. Müdür Aslan, soruşturmayı yürüten komiseri yanına çağırarak, Cengiz İ.’nin ilk ifadesinin dosyadan çıkarılmasını, Nezir Aslan ile ilgili kısımların tutanağa geçirilmeden şahsın yeniden sorgulanmasını istedi.

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın kardeşi Nezir Aslan'ın dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, Mehmet Aslan'ın görevden alınmasına yol açan yeni bir iddia ortaya çıktı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Mehmet Aslan, kardeşi Nezir Aslan'ın silahlı bir saldırı vakasında adının geçtiği bir tutanağın değiştirilmesi için ilgili komiseri göreve çağırdı. Olay, Mersin'de 18 Şubat'ta düzenlenen bir baskında 10 milyon adet kaçak makaronun ele geçirilmesi ve bu olayla bağlantılı olarak Nezir Aslan'ın gözaltına alınması ile başladı. Bu durum, Mehmet Aslan'ın da görevden alınmasına sebep oldu.

u-copy.jpg

Görevden alınan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve kardeşi

iş insanı Aziz Savaş, Mehmet Aslan, kardeşi Nezir Aslan ve diğer bazı emniyet müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Savaş, suç duyurusunda, Nezir Aslan'ın adının bir yaralama olayıyla ilişkilendirildiğini ve bu durumun tutanaklarda değiştirildiğini iddia etti. Ayrıca, Cengiz İ. adlı şahsın, olayla ilgili olarak Nezir Aslan ile bir kafede görüştüğünü gösteren kamera kayıtlarını dosyaya sundu.

yyy.jpeg

'EMNİYET MÜDÜRÜ, İFADEYİ ALAN KOMİSERE TUTANAKLARI SİLDİRTTİ'

Cengiz İ.'nin, iş insanına ait bir mekana el koymak istediği ancak başarısız olunca, Suriyeli iş insanının vurulması talimatını verdiği öne sürüldü. Saldırı sonrası, Cengiz İ. gözaltına alındı ve ifadesinde, olay sırasında Nezir Aslan ile birlikte olduğunu iddia etti. Bu beyan üzerine, Asayiş Şube Müdürü Ali Kaplan ve daha sonra Mehmet Aslan, soruşturmayı yürüten komisere, Cengiz İ.'nin ifadesinin ve Nezir Aslan ile ilgili tutanakların dosyadan çıkarılmasını talimat verdi. Bu talimatın ardından, ilgili tutanaklar değiştirildi ve Cengiz İ. serbest bırakıldı.

Nezir Aslan'ın adının tutanaklardan çıkarılmasına karşı çıkan komiser, başka bir gerekçe ile başka bir yere tayin edildi. Bu süreçte, soruşturma için önemli olan kamera kayıtlarının toplanması gibi işlemler ihmal edildi. Ancak, Nezir Aslan'ın makaron kaçakçılığı ile ilgili gözaltına alınması, dosyanın yeniden incelenmesine yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN