Grip aşını bu kişiler ücretsiz yaptırabilecek! Bakan Koca talimatı verdi, 15 Eylül'de başlıyor

Grip aşını bu kişiler ücretsiz yaptırabilecek! Bakan Koca talimatı verdi, 15 Eylül'de başlıyor

Mevsim geçişlerinin başlamasıyla birlikte grip salgını da baş göstermeye başladı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca grip aşısının başladığını duyurmuştu. Ayrıca grip aşısı o kişiler için ücretsiz olarak yapılabilecek. Bugün itibariyle başladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip aşısının başlama tarihini hatırlatarak, "15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla, 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması, normal takvimiyle başlıyor" dedi.

HER YIL DÜZENLİ OLARAK GRİP AŞISI OLUNMALI

5f75bab755427f1f74e54976.webp

Grip aşısı, her yıl düzenli olarak uygulanan ve mevsimsel grip salgınlarının önlenmesine yardımcı olan bir aşıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, grip aşısının kimlere uygulanmaması gerektiği de belirtti.

KİMLER GRİP AŞISI OLMAMALI?

5f339e89214ed804389ae686.webp

Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yer alan açıklamada, grip aşısının aşağıdaki gruplara uygulanmaması gerektiği vurgulandı:

  • 6 aylıktan küçük çocuklar: Grip aşısının 6 aydan küçük bebeklere uygulanmaması önerilmektedir.

  • Hamileliğinin ilk 3 ayında olanlar: Hamileliğinin ilk üç ayında olan kadınlara grip aşısı yapılmamalıdır. Hamilelik döneminde grip aşısının güvenliği konusunda daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.

  • Ciddi yumurta alerjisi olanlar: Alerji uzmanlarına danışmadan, ciddi yumurta alerjisi olan kişilere grip aşısı uygulanmamalıdır. Çünkü grip aşıları genellikle yumurta beyazı içerir.

  • Aşı içeriğinde bulunan maddelere ciddi alerjisi olanlar: Grip aşısı içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı daha önce ciddi (hayatı tehdit eden) alerjisi olan kişilere grip aşısı yapılmamalıdır.

GRİP AŞISI KİMLERE ÜCRETSİZ YAPILACAK?

12245137-1200x675.webp​​​​​​​

Ayrıca, grip aşısı yaptırma hakkı olan hastalar, aile hekimlerine reçete ettirip aşılarını eczanelerden alabilecekler. 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlara, 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalara grip aşısı ücretsiz olarak uygulanacak.

GRİP AŞISI NE KADAR?

grip-asisi-rehberi-ne-zaman-yapilir-zararlari-18993-b.jpg​​​​​​​

Grip aşısının eczanelere dağıtımı önümüzdeki haftalardan itibaren başlayacak ve aşılar Ekim ayında eczanelerde bulunabilir hale gelecek. Bu yıl Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği grip aşısının fiyatının yaklaşık olarak 450 TL civarında olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN