Gümüşhane’de okullara kar tatili

Gümüşhane’de okullara kar tatili

Gümüşhane’de yarın okullar tatil mi? sorusu öğrencilerin ve velilerin gündeminde. Gümüşhane 27 Aralık okullar tatil haberini bekleyen vatandalar için yapılan son açıklamaları haberimizde derledik. İşte Gümüşhane'de olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okulların tatil olup olmadığı...

Gümüşhane’de yarın okullar tatil mi? 27 Aralık okullar tatil haberi vatandaşların gündeminde. Gümüşhane'de 26 Aralık Çarşamba günü okullar tatil edilmişti. Peki 27 Aralık okullar tatil mi ve Gümüşhane tatil haberleri...

27 ARALIK GÜMÜŞHANE'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Gümüşhane’de etkili olan kar yağışının ardından il genelindeki tüm okullarda 27 Aralık Perşembe günü eğitime bir günlük ara verildi. Gümüşhane Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucunda il merkezi ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim veren resmi ve özel okul, kreş ve kurumların tamamında eğitim-öğretime 27 Aralık Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

18-12/26/gumushanede-yarin-okullar-tatil-mi.jpg

GÜMÜŞHANE'DE KAR YOLLARI KAPATTI 

Gümüşhane'de il genelinde etkili olan kar yağışının ardından 208 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar kalınlığı kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı
 
Gümüşhane'de il genelinde etkili olan kar yağışının ardından 208 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar kalınlığı kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı.

İl genelinde bazı ilçelerde sabah erken saatlerde, bazı ilçelerde de öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının ardından kapalı köy yolu sayısının 208'e ulaştığı bildirildi.

İl Özel İdaresi yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda tatil edilen taşımalı eğitime tabi öğrencilerinin evlerine sağ salim ulaşması için yoğun bir çaba gösterildiğini kaydederek, "Diğer bölgelerde de yağışın devam etmesi nedeniyle yalnızca acil durumlara müdahale edilmektedir. Bu bağlamda saat 16.30 itibariyle merkez ilçemizde 35, Kelkit ilçemizde 55, Köse ilçemizde 4, Kürtün ilçemizde 28, Şiran ilçemizde 64 ve Torul ilçemizde 22 olmak üzere toplam 208 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştır. Tüm ilçelerde bulunan İlçe Özel İdare Bakımevleri yağışla birlikte teyakkuza geçirilmiş, 21 iş makinesi ve ekip oluşturularak karla mücadele çalışması acil durumlarda başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN