Her yıl tonlarca hasat yapılıyor! Çiftçinin yüzünü güldürürken, sağlığa faydaları ile biliniyor... Kilosu 45 liradan satılıyor

Her yıl tonlarca hasat yapılıyor! Çiftçinin yüzünü güldürürken, sağlığa faydaları ile biliniyor... Kilosu 45 liradan satılıyor

Sağlığımızı korumamızı un en temel yollarından biri tükettiğimiz besinlere Dikkat etmektir. Bu doğrultuda bazı yiyecekler var ki özellikle de kışın tükettiğiniz takdirde hastalıklara meydan okuyor. Bu meyvelerden biri olan o şifa deposunun hasadı başlarken tonlarca toplandı. Bir tanesi bile bin derde deva…

Kahramanmaraş’ta yetiştirilen hurma hasadı başladı. Hem tadıyla hem de sağlığa yaralarıyla en çok tüketilen meyveler arasında yer alan hurma, özellikle de C vitamini deposu olmasıyla ön plana çıkıyor. Bu yanıyla kışın tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alırken bir tanesi bile bin derde deva oluyor.

KIŞ MEYVESİ OLARAK DA GEÇİYOR

İriliği ve lezzetiyle dikkat çeken, Kahramanmaraş'ta çiftçiler tarafından hasadı başlanan hurma hasattan sonra farklı şehirlere gönderiliyor. Hasada ilişkin bilgiler veren üretici Yemliha Avcı, hurma hakkında şunları söyledi:

"Ülkenin birçok noktasında Avcılar hurması olarak görüyoruz. Hem ülke, hem de dünya anlamında tanınmaya başlandı. Kış meyvesidir ve kurusu sağlığa birçok faydası ile biliniyor. Yaş olarak zaten kış ürünleri arasında adlandırılır.”

yeni-proje-009.jpg

BİN DERDE DEVA BİR MEYVE

Hurma içerisinde yüksek oranda karbonhidrat, lif, potasyum, demir, kalsiyum, magnezyum ve fosfor içermektedir. Bunlara ek olarak vitamin açısından da oldukça zengin olan hurmanın içinde B1, B2, B3, B6, C ve K vardır.

yeni-proje-2-007.jpg

Oldukça tatlı bir tadı varken, genelde taze tüketilir. Bunun yanı sıra kurutulduğu takdirde reçel olarak yenebilir iken aynı zamanda pasta ve keklerde arama için kullanılabilir. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen hurmanın en bilindik faydalarından biri enerji veriyor olmasıdır. Dolayısıyla özellikle de sporcuların sıklıkla tercih ettiği meyvelerden biri olan hurma, yoğun iş temposu olan kişiler içinde ideal bir besindir.

yeni-proje-1-010.jpg

İçerisinde bulundurduğu yüksek oranda liften dolayı sindirimi düzenler. Bu özelliği ile kabızlığı önlerken bağırsak sağlığını da destekler. Ayrıca potasyum açısından zengin olmasıyla kan basıncını düşürmeye de yardımcı olur. Bununla beraber de kalp sağlığını korur.

Antioksidan açısından zengin bir meyve olması tüketenlerin bağışıklık sistemini güçlendirmesine yardımcı olur. Dolayısıyla hastalıklara karşı insan vücudunun direncini arttırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN