Hatay'da kamu hastanesi kalmadı

Hatay'da kamu hastanesi kalmadı

Hatay'da dün akşam saatlerinde meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından TTB 2. Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Ökten Hatay'da kamu hastanelerinin kalmadığını belirtti. Ökten, "Dün geceki depremden sonra Hatay ve ilçelerinde sağlık hizmeti verecek kamu hastanesi kalmamıştır. 6.5 varan artçı veya yeni deprem olma olasılığını düşünürsek yaralılara nerede, nasıl ve kim bakacak?" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük depremde Hatay'da bazı hastaneler yıkılmış bazıları da ağır hasar almıştı. Dün Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerin ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Ökten, Hatay'da hizmet verecek kamu hastanesinin kalmadığını söyledi. Ökten, Dün geceki depremden sonra Hatay ve ilçelerinde sağlık hizmeti verecek kamu hastanesi kalmamıştır. 6.5 varan artçı veya yeni deprem olma olasılığını düşünürsek yaralılara nerede, nasıl ve kim bakacak?" ifadelerini kullandı.

"ADANA BU YÜKÜ KALDIRAMAZ"

Adana'da hastanelerle ilgili açıklama yapan Ökten, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin orta hasarlı olması nedeniyle boşaltılacağını belirterek "Adana bu süreçte bölgenin sağlık hizmeti yükünü çekti. Deprem devam ediyor. Şimdi Balcalı Hastanesi de kapatılacağı için Adana’nın diğer hastaneleri bu kadar yükü kaldıramaz." dedi.

basliksiz-4a.jpg

Ökten'in açıklamaları şöyle;

"Dün geceki depremden sonra Hatay ve ilçelerinde sağlık hizmeti verecek kamu hastanesi kalmamıştır. 6.5 varan artçı veya yeni deprem olma olasılığını düşünürsek yaralılara nerede, nasıl ve kim bakacak? Koskoca ilde en fazla ayakta kalması gereken hastane yok. Acizliğe bakar mısınız?"

"Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi orta hasarlı olması nedeniyle boşaltılıyor. Adana bu süreçte bölgenin sağlık hizmeti yükünü çekti. Deprem devam ediyor. Şimdi Balcalı Hastanesi de kapatılacağı için Adana’nın diğer hastaneleri bu kadar yükü kaldıramaz. Veya çok zorlanır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN