İşini kaybeden depremzedeler için öncelikli istihdam seferberliği! Şirketler istihdam havuzu oluşturdu

İşini kaybeden depremzedeler için öncelikli istihdam seferberliği! Şirketler istihdam havuzu oluşturdu

Kariyer siteleri, işsiz kalan depremzedelere destek olmak için harekete geçti. Geçen haftaki iki projenin ardından bugün de SecretCV, depremden etkilenen kişilere istihdama sağlamak isteyen firmalar için bir sistem oluşturdu. İşte, depremzedeler için iş başvuru sayfası...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 43 bin 556 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 281 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

depremzedeler-is-ilani-1.jpg

Deprem nedeniyle yüz binlerce insan evini ve işini kaybetti. Kariyeri sitesi SecretCV, depremden etkilenen çalışanların istihdama katılması için hareket geçti. Şirket, depremden etkilenen kişiler ile istihdama katkı sağlamak isteyen firmaları buluşturan bir sistem oluşturdu.

Şirket, 'Deprem Öncelikli İstihdam Seferberliği' kapsamında 'İstihdam Havuzu' adı altında depremden etkilenen ve iş arayan kullanıcıların özgeçmişlerini özel bir havuzda topluyor.

ÖZGEÇMİŞE 'DEPREMZEDE' BİLGİSİ EKLENDİ

Depremden etkilenenleri öncelikli olarak işe almak isteyen firmalar, özellik kapsamında ihtiyaç duyulan pozisyona göre arama yapabiliyor. Firmalar ilanı yayınlarken, sadece depremden etkilenenleri işe alacağını belirtebiliyor.

Depremden etkilenen kişiler, eğer secretcv.com üzerinden daha önce özgeçmiş oluşturmamışlarsa, özgeçmiş oluştururken depremzede aday bilgisi ayarlarından depremzede olduğunu belirterek özgeçmişini hazırlayabiliyor.

depremzedeler-is-ilani-2.jpg

'İSTİHDAM HAVUZU' OLUŞTURULDU

Buna ek olarak secretcv.com'da özgeçmişi olan adaylar, profil sayfasından özgeçmişini güncellerken depremzede olduğunu belirtebiliyor. Oluşturulan ve güncellenen tüm özgeçmişler, 'İstihdam Havuzu'nda toplanıyor. Bu sayede firmalar, depremden etkilenen tüm adaylara ulaşabiliyor.

Ayrıca şirket, depremden etkilenen adaylara istihdam sağlamak isteyen tüm firmalar için ücretsiz ilan verme imkanı sunuyor. Secretcv.com'da üyeliği olmayan firmaların da ücretsiz olarak üyelik oluşturması ve deprem öncelikli ilan verebilmesi mümkün.

İLANLARA 'DEPREM ÖNCELİKLİ İLAN' DETAYI

SecretCV'de üyeliği olan firmalar da ilan verirken 'deprem öncelikli ilan' düğmesine tıklayarak ücretsiz olarak ilan verebiliyor. Firmaların verdiği ilanları 'deprem öncelikli ilan' başlığı altında görüntüleyebilmek mümkün.

Kariyer platformları depremden etkilenen çalışanlara destek olmak için çeşitli projeler geliştirdi. Geçen hafta kariyer.net ve Youthall da depremden etkilenen gençlere istihdam desteği sunmak için harekete geçmişti.

depremzedeler-is-ilani-3.jpg

SECRETCV DEPREMZEDELER İÇİN İŞ BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN