CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: AFAD çadırlarımıza el koyuyor

Deprem felaketinde iki hafta geride kaldı. Hatay'ın Defne ilçesinde 2 gün önce saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Defne ilçesinden KARAR TV ekranlarına bağlandı. Depremzedelere verilmesi gereken çadırlara dikkat çeken Torun, "Belediyelerimiz bir şekilde çadır sağlıyor ama hem yeterli değil hem de AFAD tek elden bunları dağıtmak istediği için el koyuyor!" ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde can kaybına neden oldu. Felakette iki hafta geride kalırken arama kurtarma çalışmaları Kahramanmaraş ve Hatay'da devam ediyor. Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından 42 binden fazla vatandaş yaşamını yitirirken 10 binlerce insan yardım bekliyor.

Toplum ise depremin 17. gününde felaketi yaşamaya devam ediyor. Depremzedeler ise başını sokabilecek çadırlara ihtiyaç duyuyor.

omomom.png

"VATANDAŞ ÇADIRLARA ULAŞAMADIĞINI SÖYLÜYOR"

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında depremzedelerin ihtiyaç duyduğu çadır sorununa dikkat çekildi. Deprem bölgelerinden bir tanesi olan Defne İlçesinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun canlı yayına bağlanarak çadırların yeterli olmadığını söyledi. AFAD'ın tek elden çadırları dağıtmak istediği için el koyduğunu söyledi. 'Çadırlar dağıtım için neden bekletiliyor?' sorusu ise Youtube canlı yayınında gelen sorular arasında oldu. Genel Başkan Yardımcısı Torun bu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Sahada her konuştuğumuz kişi çadır sorunundan bahsediyor. Belediyelerimiz bir şekilde çadır sağlıyor ama hem yeterli değil hem de AFAD tek elden bunları dağıtmak istediği için el koyuyor. Eğer bilgisi olursa onların kendi kanalıyla dağıtılmasını istiyor. Ama görüyoruz ki, koordinasyonsuzluk hala daha devam ediyor. Vatandaş çadırlara ulaşamadığını, kaç gündür çadır talep ettiğini ve elde edemediğini söylüyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN