Diyanet istedi mahkeme meal yasakladı

Diyanet istedi mahkeme meal yasakladı

İlahiyatçı Recep İhsan Eliaçık'ın Yaşayan Kur'an Türkçe Meal-Tesfir'i isimli çalışmasına basım yasağı ve toplatma kararı verildi. Eliaçık, sosyal medya hesabından karara tepki göstererek, "Bu karar tek adamlığın giderek bir dinî diktatörlüğe dönüştüğünü göstermektedir." ifadelerini kullandı.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık’ın “Yaşayan Kur’an Türkçe Meal-Tefsir” adlı kitabı için basım yasağı ve toplatma kararı verildi. Karara gerekçe olarak ise “İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı unsurlar içermesi” gösterildi. Sosyal medya hesabından karara tepki gösteren Eliaçık, toplatma kararının keyfi olduğunu söyledi.

Eliaçık, paylaşımında "Bana göre de Diyanet’in meali hatta kendisi İslam dininin temel niteliklerine aykırı. Bu karar tek adamlığın giderek bir dinî diktatörlüğe dönüştüğünü göstermektedir." ifadelerini kullandı.

karar1-899x1381.jpg

Eliaçık, toplatma kararını sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile duyurdu:

İstanbul sulh ceza mahkemesi ‘İslam Dini’nin temel nitelikleri açısından sakıncalı unsurlar içerdiği’ gerekçesiyle ‘Yaşayan Kur’an Türkçe Meal-Tesfir’ adlı eserimiz hakkında basım, dağıtım yasağı ve toplatma kararı vermiştir.

DİYANET’İN KENDİSİ İSLAM DİNİNİN TEMEL NİTELİKLERİNE AYKIRI

Hangi kanunda ‘İslam dininin temel niteliklerine aykırı kitaplar toplatılır’ var. Bana göre de Diyanet’in meali hatta kendisi İslam dininin temel niteliklerine aykırı. Bu karar tek adamlığın giderek bir dinî diktatörlüğe dönüştüğünü göstermektedir.

TOPLATMA KARARI KEYFİDİR

Toplatma kararı keyfidir. İslam dininin temel niteliklerine aykırı unsurlar içeren piyasada binlerce kitap vardır. Hangi kafayla böyle bir karar verdiklerini anlamak mümkün değidir. Hukuk devleti diye bir bırakmasalar da kanunî itirazlarımızı yapacağız.

Kitabın toplatılmasına yönelik karara sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN