HDP'den 'kısa çalışma ödeneği' talebi: Yıl sonuna kadar uzatılsın

HDP'den 'kısa çalışma ödeneği' talebi: Yıl sonuna kadar uzatılsın

HDP, Kısa Çalışma Ödeneği'nin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep etti. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Pandeminin bu durumda olduğu, çok ciddi sosyal güvencelere ihtiyaç duyulduğu bir dönemde kısa çalışma ödeneğinin üç ay değil, yıl sonuna kadar uzatılması gerekiyor" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 

Kovid-19  tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma hakkında konuşan Oluç, "Tam kapanma deniliyor ama tam kapanma değil. İktidar için tam bir sorumsuzluk örneğiyle karşı karşıyayız.

Emekçiler, esnaf, öğrenciler, çiftçiler, kadınlar tam sefalet, tam borçluluk, tam ölüme terk etme adımıyla karşı karşıya. Sosyal güvencesiz bir tam kapanma olabilir mi?" dedi. 

"EMEKÇİLERE ÇOK BÜYÜK ZARAR VERDİK"

Oluç, Kısa Çalışma Ödeneği'nin 19 gün sonlandırılmasının bile emekçilere, işçilere çok büyük zarar verdiğini söyledi. 

Kısa çalışma ödeneği için üç aylık uzatmanın yetmeyeceğini belirten Oluç, "Pandeminin bu durumda olduğu, çok ciddi sosyal güvencelere ihtiyaç duyulduğu bir dönemde kısa çalışma ödeneğinin üç ay değil, yıl sonuna kadar uzatılması gerekiyor" ifadesini kullandı.

BAYRAM İKRAMİYESİ TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emeklilerin bayram ikramiyesi ile ilgili açıklamasını hatırlatan Oluç, emeklilerin bayram ikramiyesinin, eğer asgari ücrete göre değerlendirilecekse 1800 lira, enflasyon kaybına göre değerlendirilecekse en az 1550-1600 lira olması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN