HDP'li miletvekillerinin tam listesi- 1 Kasım seçimleri

HDP'li miletvekillerinin tam listesi- 1 Kasım seçimleri

1 Kasım genel seçimlerinde yüzde 10.7 oranında oy alan HDP meclise 59 milletvekili gönderdi. 1 Kasım Genel Seçim Sonuçlara göre meclise giren HDP'li milletvekillerinin tam listesi haberimizde.

7 Haziran genel seçimlerinde yüzde 10'luk seçim barajını aşan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) meclise 81 milletvekili göndermişti. 1 Kasım genel seçimlerinde ise yüzde 10.7 oranında oy alan HDP bu sefer meclise 59 milletvekili göndererek 3. parti oldu. 1 Kasım Genel Seçim Sonuçlara göre işte meclise giren HDP'li milletvekillerinin tam listesi...

HDP yüzde 10. 7 oy aldı

AK Parti, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, yüzde 49,48 oy alarak 317 milletvekili, CHP yüzde 25,31 oy alarak 134 milletvekili, MHP yüzde 11,90 oy alarak 40 milletvekili, HDP yüzde 10,75 oy ile 59 milletvekili çıkardı.

Resmi olmayan yurt dışı oylarının sonuçlarına göre ise AK Parti yüzde 56,22, HDP yüzde 18,20, CHP yüzde 16,38 ve MHP yüzde 7,12 oy aldı.

HDP meclise 59 milletvekili gönderecek

7 Haziran Genel seçimlerinde Ardahan ve Antalya'da birer miletvekili çıkartan HDP 1 Kasım Genel Seçimlerinde bu iki ilden milletvekili meclise gönderemedi.

7 Haziran'da Bursa'dan ilk defa milletvekili çıkartan HDP 1 Kasım Genel Seçimlerinde miletvekili çıkaramadı. HDP Diyarbakır'da da oy kaybına uğradı. 7 Haziran seçimlerinde 10 miletvekilini meclise yollayan HDP bu seçimde 9 milletvekili yollayacak. Böylece Diyarbakır'da HDP'den bir vekil, AK Parti'ye geçmiş oldu.

Erzurum'da 7 Haziran'da 1 milletvekili çıkartan HDP bu seçimlerde miletvekili çıkaramadı. Gaziantep'ten 7 Haziran'da 2 milletvekili çıkartan HDP bu seçimde sadece meclise Mahmut Toğrul'u gönderecek.

İstanbul'da HDP 7 miletvekili çıkardı

HDP en büyük hüsranı İstanbul'da yaşadı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aday olduğu İstanbul'da HDP 7 Haziran Genel Seçimlerinde 11 milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım genel seçimlerinde sadece 7 milletvekili çıkardı. Partinin öne çıkan isimleri Celal Doğan, Pervin Buldan ve Hüda Kaya yeniden İstanbul'dan meclise girdi.

7 Haziran genel seçimlerinde İzmir'de meclise giren Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan, bu seçimlerden sonrada mecliste olacak.

İşte meclise giren HDP'li milletvekillerin listesi

-HDP Adana Milletvekilleri: Meral Danış Beştaş

-HDP Adıyaman Milletvekilleri: Behçet Yıldırım

-HDP Ağrı Milletvekilleri: Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir,

-HDP Ankara Milletvekilleri: Sırrı Süreyya Önder

-HDP Batman Milletvekilleri: Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Saadet Becerekli

-HDP Bingöl Milletvekilleri: Hişyar Özsoy

-HDP Diyarbakır Milletvekilleri: İdris Baluken, Nursel Aydoğan , Nimetullah Erdoğmuş, Feleknas Uca, Altan Tan, Çağlar Demirel, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Sibel Yiğitalp

-HDP Gaziantep Milletvekilleri: Mahmut Toğrul

-HDP Hakkari Milletvekilleri: Selma Irmak, Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan

-HDP İstanbul Milletvekilleri : Selahattin Demirtaş, Hüda Kaya, Pervin Buldan, Garo Paylan, Erdal Ataş, Celal Doğan, Filiz Kerestecioğlu

-HDP İzmir Milletvekilleri: Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan

-HDP Kars Milletvekilleri: Ayhan Bilgen,

-HDP Mardin Milletvekilleri : Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Erol Dora, Mehmet Ali Aslan,

-HDP Mersin Milletvekilleri: Dengir Mir Mehmet Fırat,

-HDP Muş Milletvekilleri: Burcu Çelik Özkan, Ahmet Yıldırım

-HDP Siirt Milletvekilleri: Kadri Yıldırım, Besime Konca

-HDP Şanlıurfa Milletvekilleri: Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Leyla Güven,

-HDP Şırnak Milletvekilleri: Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encu, Aycan İrmez

-HDP Tunceli Milletvekilleri: Alican Önlü,

HDP Van Milletvekilleri : Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Lezgin Botan, Yurdusev Özsökmenler, Adem Özcaner, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar,

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN