Hem meteoroloji hem de Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Soğuk ve yağış ne zaman başlıyor

Hem meteoroloji hem de Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Soğuk ve yağış ne zaman başlıyor

Hafta sonu etkili olan güneşli hava salı gününden itibaren yerini yine soğuklara bırakacak. Hem MGM hem de Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen çarşamba günü başlayacak yağışlar ve hava değişimi hakkında uyardı. Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların önümüzdeki hafta ülke genelinde artış göstereceği bildirilirken yağışlı havanın İstanbul’da da etkili olacağı açıklandı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren etkili olacak hava durumu hakkında uyarıda bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, 'Çarşamba günü yağmur kuzey bölgelerine geliyor. Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yağacak, sıcaklıklar 2 derece kadar düşecek.' şeklinde konuştu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in önümüzdeki günler için Hava Durumu değerlendirmesi ise şu şekilde:

Bugün çok güzel bir hava var, İstanbul’da 25-26 derece civarında. Güneydoğu’da aşırı sıcaklıklar aşağıya indi.

Tatil havası var, hiç yağış yok Türkiye genelinde. Doğu Karadeniz’in kuzeyinde çok az bir yağış olabilir. Sıcaklıklar yükselmeye devam ediyor, 2 ila 4 derece yükselecek.

ÇARŞAMBA GÜNÜ İÇİN UYARI

Çarşamba günü yağmur kuzey bölgelerine geliyor. Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yağacak sıcaklıklar, 2 derece kadar düşecek.

Yağışlar artık normale döndü, gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Önümüzdeki bir haftada öyle bir tehlike yok.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN