Herkes Kemal Sunal’ın cama ekmek bandığı gibi yapacak! Kırmızı ete zam üstüne zam! Fiyatlara yetişmek imkansız...

Herkes Kemal Sunal’ın cama ekmek bandığı gibi yapacak! Kırmızı ete zam üstüne zam! Fiyatlara yetişmek imkansız...

Aralık ayı ile birlikte zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Geçtiğimiz hafta yapılan zamların ardından kuzu karkas ete bir zam daha eklendi. Bu gidişle Kemal Sunal'ın cama ekmek bandığı sahne gerçek olacak.

Yapılan son güncellemeler ile birlikte kuzu karkas et fiyatı 245 TL'den 290 TL bandına yükseldi. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte kuzu eti fiyatının kalite ve yağ oranına göre 590 TL ile 680 TL arasında değişen bir fiyat aralığında olacağı dile getirildi. Bu durumun Mayıs ayı sonuna kadar her yıl yaşandığını dile getiren Tüfekçi, bu sene beklenenin aksine farklı bir durumun ortaya çıktığını aktardı. Tüfekçi, ‘piyasada kuzu yok, kuzunuzu kesmeyin, 300 lira olacak’ söylemlerinin fiyatları arttırdığını aktardı.

HER BÖLGEDE FARKLI FİYATLANDIRMA

Geçtiğimiz süreç içinde karkas ete yapılan zamlar hem kasapların hem de vatandaşın dikkatinde yer alıyor. Kuzu karkasın fiyatı batıda 295 TL olurken doğuda ise 285 TL bandında yer almaktadır. Toptan satış yapan tüccarlar ise yeni bir zammın daha yolda olduğunu belirtti. Dana etinin fiyatında herhangi bir değişiklik olmadı aktarılırken kilogram fiyatının bölgeye göre 240 TL ile 255 TL arasında olduğu aktarıldı.

kirmizi-et-fiyatlari.jpg

BU FİYATLARI KİMLER BELİRLİYOR?

Kuzu etinin fiyatlandırması kira, elektrik ve personel gibi giderlerin eklenerek hesaplandığı belirtilirken Tüfekçi, karkas etinin alım yapılan maliyetinin %45'i fiyatına satıldığını söyledi. Kemikli kuzu kol fiyatı 400 ila 425 TL arasında yer alırken Tüfekçi, “Kemiksiz kuzu kuşbaşının kilogram fiyatı kasaplarda 590’dan 680’e kadar yükselmesi bekleniyor. Dana kıymanın kilogramı bölgeden bölgeye değişmekle beraber 390 liradan, 470 liraya kadar çıkıyor. Dana kuşbaşı ise 410 liradan 480 liraya kadar çıkıyor. İstanbul’da ise bu fiyatlar kasaptan kasaba değişiyor” sözlerini dile getirdi.

et-kasap.jpg

KIRMIZI ET FİYATLARI NE KADAR?

Kırmızı et fiyatları da en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. 6 Aralık 2023 tarihi itibarıyla belirlenen fiyat listesi şu şekildedir:

Dana But (Kg.)

Minimum:255

Maksimum: 263

Ortalama: 258,16

Dana Kol (Kg.)

Minimum: 219

Maksimum: 230

Ortalama:223,88

Dana Eti Karkas (Kg.)

Minimum: 240

Maksimum: 255

Ortalama: 245,49

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN