Hidrokarbon anlaşması nedir? Türkiye Libya arasındaki hidrokarbon anlaşması ne anlama geliyor?

Hidrokarbon anlaşması nedir? Türkiye Libya arasındaki hidrokarbon anlaşması ne anlama geliyor?

Türkiye Libya ile hidrokarbon anlaşması imzaladı. Bu anlaşmanın ardından bazı haklara sahip olan Türkiye'nin hangi haklara sahip olduğu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Bölge üzerinde durumlar değişecek.

Türkiye Libya ile hidrokarbon anlaşması yaptı. Yapılan bu anlaşma ile artık Türkiye Libya'nın da kıta sahanlığını kullanarak petrol ve türevi olan hidrokarbon çıkarma hakkına uluslararası alanda sahip olmuş olacak.

HİDROKARBON NE İÇİN KULLANILIR?

Aslında hidrokarbonu herkes dolayısıyla biliyor. Hidrokarbon petrol ve türevlerini de içerisine alan elementler ifade edilir. Sıvı yakıtlar olarak ifade edilebilecek hidrokarbon türevleri petrol ürünleri için kullanılmakta.

Hidrokarbon bilimsel olarak tanımlanmasında karbon ve hidrojen CxHy atomlarından oluşan kimyasal bileşiklere verilen isim olarak tanımlanır.

libya

HİDROKARBON TÜRLERİ

Hidrokarbonlar oldukça çeşitlidir. Endüstriyel açıdan oldukça büyük bir öneme sahip olan hidrokarbonlar metan tabi gazların temel maddesi olarak değerlendirilebilir. Birçok kullanılan endüstriyel maddenin içerisinde hidrokarbon vardır. Teorik olarak bileşenlerin tanımlanmasında da hidrokarbon önemli bir yere sahiptir.

Yapılarına göre sınıflara ayrılan hidrokarbonlar alifatik aromatik ve alisiklik olarak ifade edilebilir. Bunlar da yine kendi içerisinde doymuş ve doymamış şeklinde sınıflandırılmaktadır.

Doymuş hidrokarbonları değerlendirmek gerekirse bunlar en çok hidrojen bulunduran ve elektronların birbirine tek elektron bağ ile bağlı olan türüdür. Doymamış hidrokarbonlar ise birbirine çift veya üç bağ ile bağlanırlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN