Son dakika! HSK'dan yaz kararnamesi: 3 bin 70 savcı ve hakimin görev yeri değişti

Son dakika! HSK'dan yaz kararnamesi: 3 bin 70 savcı ve hakimin görev yeri değişti

Son dakika haberi... HSK'nın yayınladığı yaz kararnamesi ile 3 bin 70 savcı ve hakimin görev yeri değişti. Bu arada Meclis de kararını verdi, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na 7 üye seçildi.

Son dakika haberi... HSK'nın yayınladığı yaz kararnamesi ile 3 bin 70 savcı ve hakimin görev yeri değişti.

HSK'nin internet sitesinden yayımlanan kararnameye göre, adli yargıda 2 bin 582, idari yargıda ise 488 olmak üzere toplam 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Kararname ile Zonguldak, Denizli, Sakarya, Giresun, Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Afyon, Trabzon, Edirne, Erzurum, Amasya, Elazığ, Kilis, Nevşehir, Erzincan, Çankırı, Kırklareli, Kütahya, Burdur, Kastamonu, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Hakkari ve Tunceli olmak üzere 26 ile yeni başsavcı atandı.

HSK'NIN YAZ KARARNAMESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

MECLİS DE KARARI VERDİ

Bu arada TBMM Genel Kurulu'ndaki Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği seçimde, Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel, Hamit Kocabey, HSK üyesi seçildi.

AK Parti'nin önerdiği 3 isim; Yargıtay üyesi Ergun Şahin, Danıştay Üyesi Aysel Demirel ve avukat Bilal Temel HSK üyesi oldu.

MHP'nin adayı HSK 1. Daire üyesi Hamit Kocabey HSK üyesi oldu. CHP de Yargıtay kontenjanından Ömür Topaç'ı, İYİ Parti ise Yargıtay kontenjanından Sinan Esen'i, öğretim üyesi kontenjanından Cumhur Şahin’i önermişti. Bu 3 isim de bugün Meclis'te seçildi.

ÜYELERİN ALDIĞI OYLAR ŞU ŞEKİLDE

Milletvekillerinin kabinlere girerek oy kullanmaları ile Tasnif Komisyonunun oy pusulası sayımı işlemleri yaklaşık 2 saat sürdü.

Adayların birinci turda aldığı oylar şöyle:

Yargıtay üyeleri arasından seçilecek birinci üyelik için aday listesi: Ergün Şahin (460 oy), Ahmet Kar (4 oy), Faruk Şener (2 oy).

Yargıtay üyeleri arasından seçilecek ikinci üyelik için aday listesi: Ömür Topaç (460 oy), Zeynep Şahin (3 oy), Nevzat Özsoy (2 oy).

Yargıtay üyeleri arasından seçilecek üçüncü üyelik için aday listesi: Sinan Esen (459 oy), Mehmet Reşat Koparan (3 oy), Sevinç Türközmen (2 oy).

Danıştay üyeleri arasından seçilecek üyelik için aday listesi: Aysel Demirel (458 oy), Lütfiye Akbulut (4 oy), Musa Heybet (4 oy).

Öğretim üyeleri arasından seçilecek üyelik için aday listesi: Cumhur Şahin (460 oy), Müslüm Akıncı (4 oy), Mehmet Altunkaya (2 oy).

Avukatlar arasından seçilecek üyelik için aday listesi: Bilal Temel (460 oy), Önder Ataseven (3 oy), Alaaddin Varol (1 oy).

Öğretim üyeleri ile avukatlar arasından seçilecek üyelik için aday listesi: Hamit Kocabey (437 oy), Arzu Sonsuz (25 oy), Ali Aydın Akpınar (2 oy).

Boş oy kullanılmayan seçimde, 11 oy da geçersiz sayıldı.

Bu sonuca göre, birinci tur oylamada, Anayasa'da öngörülen üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğunun (400) üzerinde oy alan Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel ve Hamit Kocabey, HSK'nin yeni üyeleri olarak seçildi.

Aysel Demirel, Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde eleştirmişti. Aysel Demirel, "Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen. Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutmayacağız" diye yazmıştı. Demirel, kamuoyundan gelen tepkiler sonrası tweet'i silmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN