Hulki Cevizoğlu'ndan Süper Kupa açıklaması: Atatürk tişörtü için...

Hulki Cevizoğlu'ndan Süper Kupa açıklaması: Atatürk tişörtü için...

Süper Kupa krizinin yankıları hala sürerken AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, yaşananlar hakkında ilginç bir açıklamaya imza attı. Cevizoğlu, "Atatürk tişörtünü Türkiye'de giysene arkadaş. Atatürk tişörtü giyeceğim diye milleti ayağa kaldırmanın alemi var mı?" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa finalinde Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlara ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu tişörtlerin giyilmesine izin vermemesi üzerine maç ertelenmişti.

Yaşanan bu olay ile alakalı tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak ise geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşen seçimlerde AK Partiden milletvekili seçilen Hulki Cevizoğlu, skandal bir yoruma imza attı.

'ATATÜRK TİŞÖRTÜNÜ TÜRKİYE'DE GİYSENE'

Cevizoğlu, katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

"Diplomatik skandala niye dönüştürüyorsunuz? Seçime giderken Türkiye’yi Atatürk üzerinden neden kutuplaştırmak istiyorsunuz? Atatürk tişörtünü Türkiye'de giysene arkadaş. Suudi Arabistan’da, Belçika’da, Avrupa’da, kutuplarda Atatürk tişörtü giyeceğim diye milleti ayağa kaldırmanın alemi var mı? Türkiye’de giysene Atatürk tişörtünü."

Cevizoğlu, Süper Kupa maçının Türkiye'de oynanmamasını eleştirerek, "100. yılında Süper Kupa finalini niye Samsun'da, İzmir'de, Ankara'da, İstanbul'da oynamıyorsun? Parası 100 milyon dolar, 60 milyon ya da 100 milyon TL her neyse... Niye orada oynuyorsun bunu, kim karar verdi? 100. yıl Türkiye'nin 100. yılı değil mi, Cumhuriyet'i Suudi Arabistan'da mı kurduk biz? Niye Türkiye'de 100. yıl maçını oynamıyorsun? Bu nasıl bir rezalettir" dedi.

Olayın sorumlusu olarak gösterdiği Galatasaray ve Fenerbahçe başkanlarını ise kriz çıkarmakla suçlayan Cevizoğlu, "Diplomatik ilişkilerimizi maç yüzünden, niye bu hale getiriyorsunuz, kim getiriyor? Kulüplerin iki başkanı mı hesap vermeli, federasyon mu hesap vermeli, kim ise hesap vermeli. İki tane büyük kulübün başkanı bu kadar büyük camiaya sahip insan yönetemiyor mu, istifa etsinler gitsinler. Sizin futbolunuz siyasi krize neden yol açıyor?" şeklinde ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN