İBB'den dezenfektan açıklaması: Bakanlıktaki skandalla ilgisi yok

İBB'den dezenfektan açıklaması: Bakanlıktaki skandalla ilgisi yok

İBB Sözcüsü Murat Ongun, dezenfektan alımı ihalesinde 'usulsüzlük' yaptığı iddiasıyla İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı: Bazı bakanlıkların 175 TL’ye aldığı dezenfektanlarla ilgisi bulunmamaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir soruşturma daha başlatıldı. Son olarak Fatih Sultan Mehmet'in türbesinin dışında elini arkaya bağlayarak yürüdüğü için İçişleri Bakanlığı'nın inceleme konusu olan İmamoğlu’na bu kez de dezenfektan alımında devleti zarara uğrattığı iddiasıyla soruşturma açıldı.  

"BAKANLIKTAKİ SKANDALLA İLGİSİ YOK"

Soruşturmaya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, iddialarla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

İBB’nin aldığı ve Başkan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yeni bir soruşturma hazırlığına konu olan dezenfektanın gerçek litre fiyatı 3.70 TL’dir. Kür halindedir, 1 litreden 20 litre dezenfektan elde edilir. Bazı bakanlıkların 175 TL’ye aldığı dezenfektanlarla da ilgisi bulunmamaktadır. 

 

 

NE YAŞANDI?  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında dezenfektan alması üzerine İçişleri Bakanlığı ‘ihalede devletin zarara uğratıldığı’ iddiasıyla Ekrem İmamoğlu hakkında ön inceleme başlattı. 

Yaşananlar akıllara Ticaret Bakanlığı döneminde, kendi aile şirketinden bakanlığına dezenfektan aldığı belirlenen Ruhsar Pekcan’ı getirdi. Pekcan’ın söz konusu dezenfektanları piyasanın üzerinde bir değere Bakanlığa sattığı belirtilirken, hakkında hiçbir inceleme, soruşturma yoluna da gidilmedi. Buna karşın İmamoğlu hakkında inceleme başlatılması “siyasi” olarak yorumlandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN