Pekcan'ın dezenfektan skandalında yeni gelişme: Halk sağlığını da tehlikeye attı

Pekcan'ın dezenfektan skandalında yeni gelişme: Halk sağlığını da tehlikeye attı

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın dezenfektan skandalında yeni gelişme yaşandı. Pekcan'a ait Karon Mühendislik ve Nanoksia Biyoteknoloji adlı şirketin, bozuk malları yeniden piyasaya sürdüğü ortaya çıktı.

Görevinden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ait Nanoksia adlı şirketin, kendi bakanlığına piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı.

Dezenfektan skandalında yeni bir gelişme daha yaşandı. İsmail Saymaz'ın Halk TV'deki haberine göre, bozuk ürünlerin yeniden piyasaya sürüldüğü belirtildi.

VİDEO İLE ORTAYA ÇIKTI

Piyasadaki en pahalı dezenfektanlardan biri olan Nanoksia'nın Kavacık'taki merkezinde çekilen görüntüler, skandalın sadece bakanlığa yüksek fiyattan satış ile sınırlı kalmadığını ortaya koydu.

Nanoksia merkezinde çekilen videoda, bozulan ve tortu oluşan dezenfektanların süzülerek, yeniden satışa hazırlandığı görülüyor.

"ÇİZGİ OLANLARI ALMA, MANTAR OLMUŞ"

Bozuk dezenfektanları süzen erkek çalışanın, şişe içinde oluşan tortuları yanındakilere tarif ederek "Çizgi olanları alma, onlar mantar olmuş" dediği duyuluyor.

Videoda dezenfektanları süzen kişinin Hasan Pekcan'ın İsmail isimli şoförü, konuştuğu kişinin ise yine Hasan Pekcan'ın Gül isimli sekreteri olduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait şirketten Ticaret Bakanlığı'na 9 milyon liralık dezenfektan satıldığının gündeme gelmesinin ardından kamuoyunda büyük tepki oluşmuştu.

Siyasi parti liderleri ve milletvekillerinden Pekcan'a istifa etmesi yönünde çağrılar yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete kararına göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 21 Nisan'da görevden alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN