İBB'nin tartışma yaratan arazisi kurtuldu

İBB'nin tartışma yaratan arazisi kurtuldu

İBB'nin Seyrantepe arazisine yapılacak 65 kat yüksekliğe kadar otel, alışveriş merkezi ve rezidansa verilen izin iptal edildi. Söz konusu arazinin park olacağı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Saraçhane’deki merkez binası ve tüm hizmet binalarını Galatasaray'a ait Ali Sami Yen Spor Komplesi'nin hemen karşısındaki Seyrantepe’de bulunan 68 bin metrekarelik araziye taşınmasına eski İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde karar verilmişti. Binanın bodrum katında metro istasyonu ve otoparklar yer alacaktı ancak projeden 2017 yılında vazgeçildi. Aynı yıl mülkiyeti İBB’nin şirketi İmar AŞ’ye geçen arazinin fonksiyonları İBB Meclisi tarafından değiştirildi. Oyçokluğuyla kabul edilen plan değişikliğiyle araziye 65 kata kadar “rezidans, konaklama tesisleri, otel, motel, apart otel” yapılmasının önü açıldı.

OYBİRLİĞİYLE VAZGEÇİLDİ

Eylül ayında İBB Meclis'i tartışma yaratan planla ilgili itirazları görüştü. Toplantıda plan değişikliğinin iskân edilecek nüfusu artırıcı nitelikte olduğu vurgulandı.

İmar Bayındırlık Komisyonu itirazı görüştü. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, komisyon raporunda, 2007 tarihli planlarda alanın “metro ve triyaj alanı” olarak planlandığı anımsatılarak daha sonra araziye büyükşehir belediyesi hizmet binasının yapılmasının planlandığı ifade edildi. En son alanın “metro ve triyaj alanı” olarak kullanılması gerektiğine karar verilerek 2007 yılındaki plan koşularına geri dönüldü. Meclise gelen teklifle rezidans, AVM, otel yapımından oybirliğiyle vazgeçildi.

CHP’li Meclis üyesi Sedat Özkan, “Oraya başkanımız Ekrem İmamoğlu’yla İstanbul’a yakışır bir proje tasarlayacağız. İstanbul’a hizmet edecek. İstanbul halkı için değerlendirilecek” dedi.

PARK OLACAK

İBB Sözcüsü Murat Ongun sözkonusu bu alana ilişkin twitter hesabından açıklama yaparak özetle, “Bu alanda sadece park ve sağlık donatıları yer alacaktır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN