İçişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a cevap: Medeni olun

İçişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a cevap: Medeni olun

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı'nın sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'nin mültecileri geri ittiğine yönelik asılsız paylaşımına İçişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bakanlık paylaşılan asılsız iddialara ilişkin, “Yaptığınız zulmün görüntüsünü Türkiye’de olmuş gibi ifşa etmeye çalışıyorsunuz. Biraz medeni olun" cevabını verdi.

Yunan güvenlik güçleri tarafından soyulup sınırda ölüme terk edilen göçmenlere ait 2019 yılına ait olduğu ortaya çıkan bir fotoğrafla Türkiye'yi hedef alan Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi'ye İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı yanıt verdi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi’nin iddialarına ilişkin, “Yaptığınız zulmün görüntüsünü Türkiye’de olmuş gibi ifşa etmeye çalışıyorsunuz” dedi.

Sözcü Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yunanistan’ın göçmenlere karşı insanlık dışı tavrını hatırlatarak, “Türkiye’de tek bir insan hakları vakası bulamadığınız için, yaptığınız zulmün görüntüsünü Türkiye’de bitmiş gibi ifşa etmeye çalışıyorsunuz! Manipülasyonlar ve sahtekarlık için değil, insan haklarına uymak için zaman ayırın! Biraz medeni olun” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN