İddialar dünya basının da gündeminde: Peker'in farkı sistemin içinde yer alması

İddialar dünya basının da gündeminde: Peker'in farkı sistemin içinde yer alması

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda dile getirdiği iddiaların toplumdaki yansıması dünya basınında yer aldı. Yurt dışı kaynaklı ajanslarda videoların içeriği, siyasete etkisi ve toplumun tepkisine ilişkin araştırma sonuçları aktarıldı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, her hafta pazar günü yayınladığı videolarda iktidarı hedef alan iddialarda bulunuyor. Peker'in yayınladığı videolar kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlenirken kamuoyunda ve siyasette tartışmalara neden oluyor. Birçok vatandaşın ise videoları takip ettiği araştırma sonuçlarına yansıdı. Avrasya anket şirketinin bir araştırmasına göre ankete katılanların yaklaşık yüzde 75'i Sedat Peker'in anlattıklarına inanıyor.

Peker'in iddialarının toplumun büyük kesiminde duyulur hale gelmesi, siyasette tartışmalara neden olması, gündemde yankılanması dünya basınında yer edindi.

DÜNYA BASINININ GÜNDEMİNE GİRDİ

EuroNews'in Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir haber ajansı olan AP'den aktardığına göre Sedat Peker hakkında bir dosya haber yapıldı. Bu habere göre; Peker'in anlattıklarının bazıları kamuoyunda bilinen bazıları da tahmin edilen şeyler. Peker'in farkı ise sistemin içinden biri olması ve ifşaatlarının bir çoğunun ispatını paylaşması bir çoğunun da yalanlanamıyor olması.

Ayrıca haberde hükümetin Peker'in iddialarına karşılık şu ana kadar çoğunlukla sessiz kalmayı tercih ettiğine de yer verilirken Peker'in YouTube'da yayınladığı haftalık videoların toplamda 50 milyondan fazla izlendiği ve ülkede bir numaralı gündem maddesi haline geldiği belirtildi. Anlatılanların devlet yolsuzluğuna ilişkin endişeleri artırdığı ve ismi geçen kişileri de savunma pozisyonuna geçirdiği aktarıldı.

Haberde videoların AK Parti içindeki rakip gruplar arasında iddia edilen anlaşmazlıkları ortaya çıkardığı belirtilirken Peker'in giyim tarzı ve masa düzeni de aktarıldı. Ayrıca Peker'in "Bir tripod ve bir kameraya yenileceksiniz" sözünün de meşhur hale geldiği aktarıldı.

İlk videoda Mehmet Ağar ve oğlu AK Parti Milletvekili Tolga Ağar hakkındaki iddialara değinilen haberde eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu hakkındaki iddialara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik iddialara da yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili uzun süre konuşulmadığı aktarılan haberde 'Suriye'ye gönderilen silahlar' iddiaları da aktarıldı.

Muhalefet partilerinin, söz konusu isimlerin istifasını talep ettiği ve iddialarla ilgili Meclis ve yargı soruşturmaları açılması için Meclis'te araştırma önergeleri verildiği ifade edilen haberde tüm bu girişimlerin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiği belirtildi.

'ŞEFFAFLIK İÇİN TALEP ARTIŞININ GÖSTERGESİ'

Türkiye'de kamuoyu anketleri yapan 'Türkiye Raporu'nun direktörü Can Selçuki, Peker'in YouTube videolarının altına gönderilen binlerce yorumların analiz edildiği bir çalışma gerçekleştirdi ve buna dayanarak "Mafya patronunun popülaritesinin bilgiye erişim ihtiyacından kaynaklandığı" sonucuna varıldığını söyledi.

AP'ye konuşan Selçuki, "Bana öyle geliyor ki insanlar bu yasadışı figüre kafalarındaki soruları başka yerden cevap alamadıkları için soruyorlar. Bu da bana Türk toplumunda daha fazla şeffaflık için artan bir talep olduğunu gösteriyor" dedi.

Nisan ayında Peker'in ekibine yönelik bir operasyon başlatıldı ve kendisiyle yakınlığı olan yaklaşık 60 kişi tutuklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN