İhtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi başlıyor! Başvuru sayfası açıldı

İhtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi başlıyor! Başvuru sayfası açıldı

Türkiye Aile Destek Programı'nın 2023 Ağustos ayı ödemeleri için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na çevrildi. Hak sahibi vatandaşlar, ödemelerin ne zaman yapılacağı ve ödemelere zam gelip gelmediğini merak ediyor. İşte detaylar...

Dar gelirli ailelere destek amaçlı yürütülen Aile Destek Programı kapsamında 2023 Ağustos ayı ödemeleri başladı. Normal şartlarda 2023 Haziran ayında biten ödemeler, yoğun talep sonrası uzatılmıştı. Binlerce vatandaş da yeni ayın gelmesi ile ödemelerin yapılacağı tarihe odaklandı.

AĞUSTOS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri geçen ay 11 Temmuz 2023 tarihinde hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırıldı. 2023 Ağustos ayı ödemelerinin de benzer tarihlerde yatırılması bekleniyor.

DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

* 450 TL ve altı olanlar 1250 TL
* 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar 1100 TL
* 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar 950 TL
* 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar 850 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını açıkladı. Aile destek ödemelerinin tutarıyla ilgili ise henüz bir güncelleme kararı alınmadı.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gerekli şartları karşılayan vatandaşlar, e-Devlet ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurmaları halinde Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ediliyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla başvuru yapabilir.

SYDV merkezleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binasının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN