Dış güçler yüzde 19

Dış güçler yüzde 19

Seçim sonrası yapılan kamuoyu araştırmasında ‘Türkiye için en büyük tehdit ne?’ sorusuna vatandaşların yüzde 19’unun ‘dış güçler’ cevabını vermesi dikkat çekti. Ülkede onlarca yıldır kan döken PKK’yı işaret edenlerin oranı ise 21’de kaldı. MHP seçmeni düzensiz göçün terörden daha büyük tehdit olduğunu belirtti.

Ekonomide, dış politikada muhalefetin eleştirileri karşısında AK Parti hükümetinin sorumlu gösterdiği ‘dış güçler’in vatandaşta bulduğu karşılık MetroPOLL Araştırma’nın anketine yansıdı. 28 ilde bin 746 kişiyle gerçekleştirilen çalışmada vatandaşlara ‘’Türkiye için en büyük tehdit nedir?’ sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 43.6’sı en büyük tehdit olarak düzensiz göçü gördüğünü dile getirdi. Bunu yüzde 21’le PKK ve yüzde 19’la ‘dış güçler’ takip etti.

AK PARTİLİ: PKK TEHDİT MHP’Lİ: KAÇAKLAR TEHDİT

Kanlı 15 Temmuz kalkışmasının faili olan FETÖ ise yüzde 9.8’le dördüncü sırada yer aldı. Seçmen bazında yapılan değerlendirmede de dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. AK Partiye oy verenlerin yüzde 33’ü terör örgütü PKK’yı Türkiye için tehlike olarak görürken MHP’liler yüzde 29’la en büyük tehdidin düzensiz göç olduğunu dile getirdi. Kaçakları tehlike gibi algılayanların oranı Zafer Partisi’nde yüzde 62.9 olurken İYİ Parti’de yüzde 66’ya çıktı.

dd.jpg

Hükümet çevrelerinin seçim sürecinde sıklıkla dile getirdiği ‘dış güçler’ söylemi anketlere de yansımaya başladı. İktidarın ekonomide yaşanan sorunlardan dış politikadaki krizlere kadar birçok sorunda işaret ettiği unsur kamuoyu araştırma şirketi MetroPOLL’ün çalışmasına yansıdı. 28 ilde bin 746 kişiyle yapılan araştırmada katılımcılara ‘Türkiye için en büyük tehdit nedir?’ sorusu yöneltildi. Yanıt verenlerin yüzde 43.6’sı “Türkiye için en büyük tehdit düzensiz göç” dedi. Listenin ikinci sırasında yüzde 21.1’lik oranla terör örgütü PKK yer aldı.

‘Dış güçler’ diyenlerin oranı ise yüzde 19.4 olarak gerçekleşti. 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütü FETÖ ise yüzde 9.8 ile dördüncü sırada yer aldı. Parti tercihlerine göre yapılan değerlendirmede de dikkat çeken sonuçlar çıktı. AK Partililere göre en büyük tehditler sırasıyla PKK ve düzensiz göç oldu. CHP, HDP ve TİP’lilere göre ise düzensiz göç ve dış güçler Türkiye’ye dönük en büyük tehditler olarak algılandı.

İYİ Parti ve Zafer Partililer için açık ara en büyük tehdit düzensiz göç, MHP’liler içinse dördü de birbirine yakın oranlarda en büyük tehdit oldu. AK Partililer en büyük tehdit olarak PKK’yı gördüğünü belirtiriken MHP’liler en büyük tehdit olarak düzensiz göçü gördü. Düzensiz göç konusunu en büyük tehdit olarak görenlerin oranı Zafer Partisi’nde yüzde 62.9 olurken İYİ Parti’de yüzde 66’ya çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN