Cüzdan taşımıyor, alışverişlerini parmaklarıyla ödüyor! Kasiyerler her defasında şaşıp kalıyor

Cüzdan taşımıyor, alışverişlerini parmaklarıyla ödüyor! Kasiyerler her defasında şaşıp kalıyor

Temassız ödemelerde kullanılan farklı NFC çipini derisinin altına yerleştiren adam, bütün alışverişlerini 'parmaklarını okutarak' yapıyor. İşte detaylar...

İtalya'da bilişim uzmanı Mattia Confetti, cildinin altına implant ettirdiği toplam 5 mikroçip ile bu konuda ülkesinde bir ilke imza attı. Mattia Confetti, temassız NFC çipleri sayesinde cüzdanına veda ettiğini söyledi.

deri-altina-nfc-mikrocip-yerlestirilir-mi-3.jpg

"ARTIK YANIMDA CÜZDAN TAŞIMIYORUM"

Mattia Confetti, "Temassız çip teknolojisi ödemelerde devrim niteliğinde. Artık yanımda kimlik, cüzdan ya da kredi kartı taşımıyorum" diye konuştu.

Siber güvenlik alanında da çalışmalar yapan olan İtalyan bilişim uzmanı, mikroçiplerin gelecekte sinir sistemi hastalıklarının erken teşhisinde bile kullanılabileceğini söyledi.

deri-altina-nfc-mikrocip-yerlestirilir-mi-2.jpg

"İNSANLIĞA HİZMET EDEBİLİR"

Mattia Confetti, "Bu mikroçipler mesala Elon Musk'ın neuralink beyin çipi gibi sistemlerle iletişim sağlayabilir. Beyin fonksiyonlarını yakından inceleyip, gizemlerini çözebiliriz. Bu teknoloji, insanlar ve makineler arasında uyumlu bir gelecek inşa edilmesinde kullanılabilir. Makineler, gelişen teknolojiyle insanlığa hizmet edebilir" diye konuştu.

deri-altina-nfc-mikrocip-yerlestirilir-mi-4.jpg

deri-altina-nfc-mikrocip-yerlestirilir-mi-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN