Taliban'dan bir yasak daha: 10 yaşından büyük kızlar okula gönderilmeyecek

Taliban'dan bir yasak daha: 10 yaşından büyük kızlar okula gönderilmeyecek

ABD ve NATO yetkililerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından ülke yönetimini eline alan Taliban'ın kadınlara ve kız çocuklarına yönelik baskısı sürüyor. Taliban yönetimi, bazı vilayetlerde 10 yaşından büyük kız çocuklarının ilkokul derslerine katılmasını yasakladı.

Afganistan'da ülke yönetimini 20 yıl sonra yeniden ele geçiren Taliban'ın, bazı vilayetlerde 10 yaşından büyük kız çocukların ilkokul derslerine katılmasının yasakladığı belirtildi. Üçüncü sınıfın üzerindeki kız öğrencilerin evlerine gönderilmesi için müdürlere talimat verildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, BBC'nin Farsça servisi haberi duyurdu. Buna göre, Taliban yönetimindeki Eğitim Bakanlığı, kısıtlamayı okul müdürlerine bildirerek, Gazni vilayetindeki okulların ve kısa dönem kursların müdürlerine "10 yaşından büyük hiçbir kız çocuğun ilkokullarda okumasına izin verilmediği" aktarıldı.

Taliban yetkililerinin, üçüncü sınıfın üzerindeki kız öğrencilerin evlerine gönderilmesi için müdürlere talimat verdiği aktarıldı.

Taliban'ın 2021'de Afganistan'da yönetimi yeniden ele geçirmesinden bu yana kadınlara yönelik baskı artıyor. Kadınlardan sadece gözlerini gösterecek şekilde giyinmeleri ve 72 kilometreden uzak yerlere seyahat etmeleri halinde bir erkek akrabanın onlara eşlik etmesi isteniyor. Taliban kasım ayında kadınların parklara, spor salonlarına ve yüzme havuzlarına girmelerini de yasaklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN