İkinci iş kovulma nedeni mi? Mahkeme kararını verdi

İkinci iş kovulma nedeni mi? Mahkeme kararını verdi

Yargıdan ek iş yapanlarla ilgili önemli bir karar geldi. Bir işveren çalışanının ek işte çalışmasından dolayı sözleşmeye uymadığı gerekçesiyle işten çıkardı. İşçi tazminat davası açtı ve iş mahkemesi, işten çıkarmayı "geçerli fesih" sebebi saydı. Ancak karar bir üst mahkemeden döndü.

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle birçok insan çareyi ikinci bir ek iş yapmakta arıyor. İkinci işte çalışan vatandaşlar ise bu durumu işverenlerden saklıyor.

Bu nedenle işsiz kalma korkusu yaşayan vatandaşlar için örnek olabilecek bir dava görüldü. İstanbul’da kurye olarak çalışan bir işçi, mesai saatleri dışında başka bir işte daha mesai yaptı. Patron haklı fesih yaparak işçiyi tazminatsız işten çıkardı. İşçi tazminat için dava açtı.

İŞ MAHKEMESİ GEÇERLİ FESİH DEDİ

NTV'nin haberine göre, iş mahkemesi, işten çıkarmayı "geçerli fesih" sebebi saydı. Konu istinaf mahkemesine taşındı. İşveren, istinaf mahkemesi dilekçesinde çalışana başka bir işte çalışamayacağına dair yasak konulduğunu belirtti. İşçi ise işe girerken de bu durumun bilindiğini savundu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi işçiyi haklı buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN