İkizdere'de toprak kayması meydana geldi: İçme suyu da sağlayan dere çamur aktı

İkizdere'de toprak kayması meydana geldi: İçme suyu da sağlayan dere çamur aktı

Rize'nin İkizdere ilçesinde yapımı süren taş ocağı çalışmalarında meydana gelen toprak kayması sonrasında içme suyu da sağlanan dere çamur akmaya başladı. Köylüler durumun nedenini öğrenmek için vadiye ulaşmak istediklerinde girişte jandarma engeliyle karşılaştı.

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi'nde taş ocağı çalışmalarında toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonrasında içme suyu da sağlayan dere çamur akmaya başladı. 

İçme sularının bulanık aktığını gören köylüler nedenini anlamak için orman içi yollardan İşkencedere Vadisi'ne ulaştı. Ancak köylüler vadi girişinde jandarma engeliyle karşılaştılar. 

2-004.jpg

KÖYLÜLER JANDARMA ENGELİYLE KARŞILAŞTI

Alana girişlerine izin verilmeyen köylüler, durduruldukları kapının birkaç yüz metre ötesinde, dere kenarında yol açma çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kaymasını görünce endişelendiler. Jandarma komutanına içeri girmek için yalvaran köylüler, heyelan sonrası, dereden akan suyun evlerine kadar çamur gibi aktığını bildirdiler. Bu suyu içme suyu olarak da kullandıklarını belirten köylüler, jandarma komutanından toprak yığınlarının dereye dökülmemesine izin verilmemesini istediler. Şikayetlerinin dikkate alınmasını isteyen Gürdereliler "Biz insan değilmiyiz?" diye tepki gösterdiler.

Bu arada, bölgede inceleme yapmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Necati Tığlı da, heyelan riski olduğu gerekçesiyle alana alınmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN