İşkencedere'de işkence devam ediyor! Çadırlarını söktüler

İşkencedere'de işkence devam ediyor! Çadırlarını söktüler

Rize'deki İşkencedere Vadisi'nde vatandaşların tapulu arazilerine kurdukları çadırlar jandarma tarafından dağıtıldı. Vatandaşlar, "Bu cesareti kimden alırlar bilmiyoruz" diye tepki gösterdi.

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi'nde yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan vatandaşların eylemi 27'nci gününde devam ediyor. Vatandaşların kendi tapulu arazilerine kurdukları çadırlar jandarma tarafından gece yarısı operasyonu ile dağıtıldı. 

1-003.jpg

"BU CESARETİ KİMDEN ALDILAR BİLMİYORUZ"

Jandarmaların bölgeden gidişini görüntüleyebilen vatandaşlar, sabahleyin çadırlarının bozulduğunu görünce “Bu cesareti kimden alırlar bilmiyoruz” diye tepki gösterdiler.

2-002.jpg

"BU ORMANLAR HEPİMİZİN"

Bugün bölgede nöbet tutan kadınlar, dün akşam yaşananlardan korktuklarını ve üzüldüklerini belirterek taş ocağını istemediklerini bildirdiler. Sabahın ilk ışıkları ile bölgeye gitmek isterken jandarmanın sıkı güvenlik önlemleri ile karşılaşınca “Bu ormanlar hepimizin” diye tepkilerini dile getirdiler. 

3-003.jpg

Bölge halkı ile birlikte hareket eden Teoman Baş, gece yaşananlarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Dün gece 02.30’da gelerek çadırlarımızı kaldırdılar. Kaldırmadılar aslında, tamamen parçaladılar. Öyle söyleyim ben size. Devletin jandarmasına gittik şikayet için. Jandarma biz yaptık diyor. İçişleri Kanunlarına aykırıymış. Valiliğin yazısı varmış. Tamam kardeşim evrak verin bize. Gidip evrakı Savcılıktan alacakmışız. Tamamen artık, T.C. kanunları değil de, Cengiz’in kanunları, Polis devletinin kanunları işliyor. Bu kadar vicdansızlık olmaz ki! İnsanlar orada yaşıyorlar. Ne soruyorsun ne ediyorsun? Yangından mal kaçırır gibi, git Cengiz’in makinasını koru… Buradaki insanlara ne olursa olsun hiç önemli değil. Önemli olan taş, tamamen para, Tamamen insafsızlık ya, vicdansız bunlar.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN