İşkencedere'ye bayram yok! Ağaç katliamı tam gaz devam

İşkencedere'ye bayram yok! Ağaç katliamı tam gaz devam

Rize İkizdere'de İşkencedere Vadisi'ne Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen taş ocağı için yapılan ağaç katliamı bayram seyran demeden devam etti.

Rize'nin İkizdere ilçesindeki işkencedere'de yapımına başlanan taş ocağına karşı bölge halkının direnişi sürüyor. Cengiz Holding, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde de ağaçların kesimine devam etti.

Yamaçlardan tırmanarak iş makinelerini engelleyen köylüler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan videoya tepki göstererek, "vazgeçmedik" mesajı gönderdi.

KÖYLÜLER BÖLGEYİ TERK ETMEDİ

Gazete Duvar'ın haberine göre, tam kapanma sürecinde de çalışmalarına ara vermeyen Cengiz Holding’in bayramın ilk günü de taş ocağı çalışmaları yapması köylülerin tepkisine neden oldu.

Kendilerine bayramda çalışma yapılmayacağının söylendiğini ileri süren köylüler, yamaçlardan tırmanarak iş makinelerinin yanına çıktı. Şirket görevlileriyle görüşen köylüler, iş makinelerinin çalışmayı bırakması üzerine alandan çıktı. Köylüler şirketin tekrar çalışmaya ihtimali üzerine bölgeden ayrılmayarak beklemeye başladı.

‘HER ZAMANKİ GİBİ FIRSATÇILIK YAPTILAR’

İş makinelerini durduran köylüler, alandan çıkarken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan ve İkizdere halkının mücadeleden vazgeçtiği ileri sürülen videoya da tepki göstererek, "vazgeçmedik" mesajı gönderdi. CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise sosyal medya hesabından "Söz verdiler, Bayramın birinci günü çalışmayacaklardı ama sözlerini tutmadılar. Her zamanki gibi fırsatçılık yaptılar, her zamanki gibi yalan söylediler, bugün de  yıkmaya, yok etmeye devam ediyorlar" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN