İkizdereli köylüleri şoke eden olay: Peş peşe gelmeye başladı

İkizdereli köylüleri şoke eden olay: Peş peşe gelmeye başladı

Rize İkizdere'de İkizdere'de Cengiz İnşaat tarafından işletilmek istenen taş ocağına karşı diren köylülere peş peşe ceza tebligatı geliyor. Sokağa çıkma yasağını ihlalden ceza kesilen köylüler 'Sokağa çıkma yasağı var ise bütün köylülere ceza yazılması gerekiyor çünkü herkes tarlasına bahçesine gidiyor" dedi. İşte şaşırtan olayın detayları...

İkizdere'de köylüler kendilerine gelen tebligatla neye uğradıklarına şaşırdı. Her biri yaklaşık 4 bin lira olan cezalar köylüleri isyan ettirdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle ceza tebligatı gelen köylüler duruma tepki gösterdi.

kizdere-koylu.jpg

"BİR TANESİ 4 BİN LİRALIK 4 CEZA KESİLDİ"

Cemal isimli yurttaş, "elinizdeki kağıtlar nedir?" sorusuna "4 adet sokağa çıkma yasağı. Vadi de eşimle beraber dururken sokağa çıkma cezası yedim. Bulunduğum alan sokak değil bahçe, 4 adet ceza yedim. Benim çiftçilik belgem var, her şeyim var. Ben bu cezayı nasıl ödeyeceğim? Cezanın sadece 1 tanesi 4 bin TL. Kafadan ceza yazdılar bana. Benim 5 tane çocuğum var, ben bu cezayı ödeyemem. Çocuklarımı komutanın evine yollayacağım. Sokağa çıkma yasağı var ise bütün köylülere ceza yazılması gerekiyor çünkü herkes tarlasına bahçesine gidiyor." diye yanıt verdi.

kizdere-koylu-2.jpg

"SOKAKLAR LEBALEB DOLUYKEN YAZILMAYAN CEZALAR BİZE YAZILDI"

Köylülerden Dursun bey ve eşi ise "Bu cezalarla gurur duyuyoruz. Ne kadar korkutmuşuz insanları ki bize ceza yazmaya başladılar. Sokaklar lebaleb doluyken yazılmayan cezalar bize buradayken yazıldı. biz bundan sonra diyoruz ki artık direniş varsa umutta var." tepkisinde bulundu.

kizdere-koylu-1.jpg

"BEN BAHÇEME DE Mİ ÇIKAMAYACAĞIM?"

Bir başka köylü ise gelenen tebligatlara ilişkin "Çıktım malımla bahçeme gidiyordum, komutanlar geldi. Bana nüfus kağıdı sordular, sokağa çıkma yasağı var bunu bilmiyor musun dediler. Sinirlenip sopayı yere vurdum, buradan çekilin dedim. Siz haneme mi tecavüz ediyorsunuz ben bahçeme de mi çıkamayacağım? Ondan sonra gittiler. bana ceza geldi. Beni korkutmak için bu cezayı yazıyorlar. Ben bunlardan korkmuyorum ne kadar ceza yazarlarsa yazsınlar." duruma isyan etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN