İkramiye alamayan çalışan emekliler dikkat! Bakan Işıkhan ikramiye kapsamı genişletilecek mi duyurdu

İkramiye alamayan çalışan emekliler dikkat!  Bakan Işıkhan ikramiye kapsamı genişletilecek mi duyurdu

Emeklileri ikramiye müjdesinin ardından bir heyecan sardı! İkramiye alamayan çalışan emekliler dikkat! Çalışan emekliler de ikramiyeden yararlanacak mı? Bakan Işıkhan ikramiye kapsamı genişletilecek mi duyurdu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, emeklilere Kasım ayında 5 bin TL verileceğini açıklamasının ardından emeklileri heyecan sardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kasım ayında verileceği açıklanan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN ÇALIŞAN EMEKLİLER YARARLANACAK MI?

emekli-maasi-2345.webp

Bakan Işıkhan, düzenlemenin tamamlandığını ve emeklilere bir seferlik olarak ödenecek bu tutarın çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktığını belirtti. Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda bütçe kısıtlamalarının etkili olduğu vurgulanarak, bu durumun bir mücbir sebep olarak değerlendirildiği ifade edildi. Bakan Işıkhan, bu kararın hedefinin, geçinme zorluğu yaşayan ve mağdur durumda olan emekliler olduğunu belirtti.

BAKAN IŞIKHAN ELEŞTRİLERE YANIT VERDİ

5 bin liralık ödemenin çalışan emeklilere verilmemesi konusundaki eleştirilere yanıt veren Bakan Işıkhan, zaten emekli olan ve çalışmaya devam eden kişilerin, sosyal devlet ilkesi doğrultusunda mağduriyet yaşamayan kesim olduğunu belirtti. Bu nedenle, düzenlemenin bu kapsama dahil edilmediğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN