İlber Ortaylı gençlere seslendi! 'Adam olan baba evini terk edip, ahır yapsınlar diye dışarı çıkmaz'

Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı kitap fuarında yurt dışına gitmek isteyen genlere seslenerek, tavsiyelerde bulundu. Ortaylı, gençlerin yurt dışında eğitim görmesine destek verirken bu eğitimin ardından ise ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini savundu. Ortaylı, konu ile ilgili olarak da, " Adam olan baba evini terk edip, ahır yapsınlar diye dışarı çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Son zamanların en çok konuşulan ve en çok tartışma yaratan konularından biri, üniversite eğitimi görmüş gençlerin yurt dışında yaşamayı tercih etmesi. Konu ile ilgili olarak da Prof. Dr. İlber Ortaylı da konuştu. Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Osmaniye 6. Kitap Fuarı’nda söz hakkı aldı.

Burada yurt dışına giden gençlerin sorulması üzerine Ortaylı, gençlere seslendi. "Kimse seni beklemiyor" diyen Ortaylı, "Burası babanızın memleketi. Adam olan babasının evini bırakıp, ahır yapsınlar diye dışarı çıkmaz" ifadelerini kullandı. ABD'de yaşayan Türk doktor Memeh Öz'ü örnek gösteren Ortaylı, "Her şeyden evvel bir şeye dikkat edeceğiz. Buradan kaçarım, giderim, orada yaşarım… Yaşayamazsın, kimse seni beklemiyor. Beklenen mülteci guruplarından değilsiniz. Es kaza gittin, neresinde oturursun o cemiyetin, belli olmaz. Gördünüz adamın halini. Dr. Öz, bir numaralı cerrah. Pensilvanya'dan aday oldu, karşısına sarsağın birini koydular, ona rey verdiler. Her şeyin doğru dürüst hesabını kitabını yapın" şeklinde konuştu.

"ADAM OLAN BABA EVİNİ TERK ETMEZ"

Ortaylı, gençlere yurt dışına çıkıp okumalarını ama geri dönmelerini önerirken, "Biz size dışarıya çıkmayın demiyoruz. Çıkın, oturun, okuyun, öğrenin ama gelin. Ama belli ki yer küreye fazla gelirsiniz. Burası babanızın memleketi, bunu da unutmayın. Adam olan baba evini terk edip, ahır yapsınlar diye dışarı çıkmaz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN