Gülseren Budayıcıoğlu'nu hedef almıştı! İlber Ortaylı 2023'teki cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğini açıkladı!

Gülseren Budayıcıoğlu'nu hedef almıştı! İlber Ortaylı 2023'teki cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğini açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde ünlü psikiyatr, yazar ve sunucu Gülseren Budayıcıoğlu'na yönelik 'hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor' açıklamasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken ünlü tarihçi İlber Ortaylı bu kez de 2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğini açıklayarak adından söz ettirdi.

Geçtiğimiz günlerde, son dönemde yazdığı romanlarla Yalı Çapkını, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Kral Kaybederse ve Kardeş dizilerine ilham kaynağı olan ünlü psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu'nu isim vermeden hedef alarak 'hasta dosyalarıyla senaryo yazıyor' açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken tarihçi yazar, Prof. Dr. İlber Ortaylı, bu kez de 2023 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceğini açıklayarak adından söz ettirdi.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kafa Dergisi'nin Youtube kanalı olan KAFA TV'de yayınlanan 'İlber Ortaylı Cahille Sohbeti Kestim' programına katılarak gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Oy vereceği adayım profilini açıklayan İlber Ortaylı'nın açıklamaları kısa süre içinde sosyal medyada viral oldu.

"BELEDİYE REİSİ DÜZEYİNDE..."

Ünlü tarihçi Ortaylı, Candaş Tolga Işık'ın kendisine yönelttiği 'sizin oy vereceğiniz aday profili nasıl biri?' sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Benim oy vereceğim aday profili çok zor ama var. Özellikleri bir şey yapmış olacak. Göreceğim ben iktidarda. Tabii ki şimdiki iktidarı kastetmiyorum. Belediye reisi düzeyinde ya da geçmişteki bakanlık düzeyinde bir şey yapmış, yaratmış adamı kastediyorum. Bir yerin etkili bir belediye reisi olur, bir bakanlığı çok iyi yöneten birisi olabilir. Göze batmış bir dışişleri bakanı, ya da iyi program uygulayan bir maliye bakanı, bir ziraat bakanı, sanayi bakanı.

ilbo.jpg

HAKKINDA DEDİKODU OLMAYACAK

Hakkında dedikodu olmayacak. Dürüst davrandığı, adil davrandığı, bilgili olduğu çok seçkin bilgisi olan birisi olacak. Çünkü Türkiye halkının yarısı okumuş yarısı dünyadan bir haber. Düpedüz boş bir zatın o milletin yarısına hitap edemeyeceği, onlara haksız davranacağı çok açık. Çıtayı yükseltmek zorundayız.

TUTTUĞU TAKIMIN OLUR OLMAZ YERE STADYUM YAPMASINA MANİ OLACAK!

Tuttuğu takımı gizleyecek. Tuttuğu takımın olur olmaz yere stadyum yapmasına mani olacak! 14 yaşında futbol meraklısı çocuğun havasından çıkmış olacak. Sporu seven bir cumhurbaşkanı isterim ama bu spor sevgisi biraz futbolun dışında olacak. Mesela su sporları...Golf oynamadan ormanı kesiyorlar baksana Antalya'ya. Etrafı kesip biçmeden oynasınlar. Bahane edip orman kesiyorlar. Kayak yapılacak... Deniz kenarında yetişmiş çocuklar yüzme bilmiyor... Tamamen futbol seyredilir mi?

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı: Dünya Türkleri bekliyor

BAĞIRAN ADAY İSTEMEM

İyi hekim iyi mühendis... Ben bunların hakkını da koruyacak bir adam isterim. Bana doktoru hastaneye saldırtıp dövdükleri zaman birtakım sapıklar 'E işte halk böyle düşünüyor' diye alttan çeviren insan değil, doğru dürüst adam isterim. Ne diye bağırıyor ki ben karşımda nutuk denemesi yapan bir adam istemiyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN