İlk kez uzlaştılar: Dört yerbilimciden Hakkari için korkutan uyarı

İlk kez uzlaştılar: Dört yerbilimciden Hakkari için korkutan uyarı

Dört yerbilimci ilk kez ortak bir noktada buluşarak Hakkari için uyarıda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Prof. Dr. Doğan Perinçek Hakkari'de 7 büyüklüğünde deprem beklediklerini açıklayarak, kentsel dönüşüm önceliği çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremlerin birinci yılına girerken dört yerbilimciden ortak uyarı geldi. Her biri Türkiye'nin bir 'deprem ülkesi' olduğu ve önlem alınması gerektiği konusunda sık sık açıklamalarda bulunsa da bazı fikirleriyle birbirlerinden ayrılan dört bilim insanı ilk kez bir noktada uzlaştı.

Büyük İstanbul depremine ilişkin farklı yorumlarda bulunan yerbilimciler Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Prof. Dr. Doğan Perinçek, Hakkari'de 7 büyüklüğünde deprem beklediklerini açıkladı.

010101.jpg

'HAKKARİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİĞİ ALMALI'

Konuya ilişkin sosyal medya platformu X hesabından açıklama Prof. Dr. Ercan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ben başta olmak üzere, 4 deprem bilimci ilk kez Hakkari'de M7 dolayında bir deprem beklendiği konusunda uzlaştılar: Yerfizikçi Prof. Dr. Övgün Ercan ile Yerbilimciler: Prof Dr Okan Tüysüz, Prof Dr Naci Görür, Prof Dr. Doğan Perincek. Hakkari kentsel dönüşüm önceliği almalı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN