İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! Tatil iptal: MEB'den 81 ile flaş duyuru

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! Tatil iptal: MEB'den 81 ile flaş duyuru

Son dakika haberi... İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! MEB'den yaz tatiline ilişkin flaş bir duyuru yapıldı. Bu habere veliler sevinecek öğrenciler üzülecek. 81 il için geçerli olacak. Milyonlarca öğrencinin tatil planları iptal oldu. Haberi duyan öğrenciler isyan edecek. Peki yaz tatili ne zaman? Yaz tatili kaç gün sürecek? İşte detaylar haberimizde...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde etkilenen 11 ilde okullar kısa süreliğine eğitime ara vermek zorunda kalmış ve arından online eğitime geçilmişti. Yaşanan felaketten dolayı öğrenciler okullarından uzak kalırken gözler yaz tatiline çevrilmiş durumda. Konuyla ilgili MEB'den flaş bir duyuru yapıldı. Bu habere veliler sevinecek öğrenciler üzülecek. 81 il için flaş duyuru! Öğrencilerin tüm tatil planı suya düştü. Peki yaz tatili ne zaman başlıyor? Yaz tatili kaç gün? Okullar ne zaman kapanacak? İşte detaylar...

Milyonlarca öğrencinin beklediği ara tatil başladı. Öğrenciler ara tatilin tadını çıkarırken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş bir duyuru yapıldı. 81 il Valiliğine yazı gönderildi. Yaz tatili için karar verildi. Bu habere veliler sevinecek öğrenciler üzülecek.

ÖĞRENCİLER ÜZÜLECEK VELİLER SEVİNECEK

Yaşanan deprem felaketinin ardından 11 ilde eğitime kısa süreliğine ara verilmişti. Afet bölgesinde olan öğrenciler okullarına nasıl devam edeceğini sorgularken online eğitime geçilme kararı alındı. Bu süreçte ara tatilinde olan milyonlarca öğrenciye MEB'den son dakika duyurusu yapıldı. Yaz tatili için beklenmedik karar. 81 il Valiliğine yazı gönderilerek paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, deprem ve pandemi nedeniyle aksaya eğitimin telafi edilmesi adına yaz aylarında telafi eğitimi vermeyi planladığı aktarıldı.

ghghhghg-14.jpg

MEB'DEN FLAŞ KARAR! TATİL PLANLARI SUYA DÜŞTÜ

Yapılan duyuruya göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaz aylarında önemli bir telafi eğitimi yani yaz okulu açılacağı belirtilerek öğretmenler ve öğrencilerin okula devam edebileceği belirtildi. Yaz tatilinde öğrencilere eğitimin ücretsiz olarak verileceği öğretmenlere destek sağlanacağı belirtilerek bu konuda çalışmaların yapıldığı duyurunun en kısa sürede yapılacağı ifade edildi.

2022-2023 OKULLARIN KAPANIŞ TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre 12 Eylül’de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran cuma günü sona erecek. Henüz 2023-2024 yılı çalışma takvimi paylaşılmadı. Okullarda 90 günlük yaz tatilinin ardından yeni eğitim yılı başlayacak. Okulların yeni dönemde Eylül ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor.

ghhghghg-54.jpg

MEB 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

12 Eylül 2023 Okullarda birinci dönem başladı.

14-18 Kasım birinci ara tatil uygulandı.

23 Ocak-20 Şubat yarıyıl tatili yapıldı. (Deprem sonrası güncellendi)

17-20 Nisan Okullarda ikinci ara tatil yapılacak.

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona erecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN